IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW праща два легендарни Golf-а на състезание на лед

Марката ще покаже в Австрия и I.D R и Polo GTI R5

VW праща два легендарни Golf-а на състезание на лед

Volkswagen планира да участва в състезанията на лед в Цайл ам Зее в Австрия на 19 и 20 януари с два култови автомобила, представляващи второто поколение на модела Golf.

На трасето, покрито с лед ще излязат Golf GTI от 1986 година, подготвен по правилата на група А, с който Кенет Ериксон печели световната рали титла в тази група в последния сезон на могъщите рали зверове от група B, както и Golf-ът с два двигателя, участвал през 1987 година в планинското състезание „Пайкс Пийк”.

VW праща два легендарни Golf-а на състезание на лед - не е готово

Естествено, двумоторният Golf от „Пайкс Пийк” с мощност над 600 конски сили е по-редкият експонат, като през 1987 година Клаус-Йоахим Клайнт е близо до победата в известната надпревара, но е принуден да се откаже малко преди финала заради повреда в окачването.

На австрийското състезание VW ще представи и някои от най-известните си пилоти – Ромен Дюма, който с електрическия I.D. R тази година спечели в „Пайкс Пийк” и постави нов рекорд на трасето, както и самия Клайнт, който се очаква да подкара състезателната си кола от 1987 година.

Освен това VW Motorsport ще представи и най-новия си състезателен автомобил – Polo GTI R5 – рали боецът в група R5 и WRC2, който има много общо с изключително успешния Skoda Fabia R5 и който на практика връща VW в ралитата, но без ангажимента компанията да поддържа собствен заводски тим.

0 от 500