IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шумахер отново ходи!

Информацията е на британски вестник

The Daily Mail: Шумахер отново ходи!

Популярният британски ежедневник The Daily Mail съобщи, че в състоянието на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер има сериозно подобрение. Изданието не цитира източник, но съобщава, че Михаел вече може да ходи сам, т.е не лежи през цялото време на легло и освен това вече не е постоянно на системи.

Легендарният пилот претърпя тежка травма на главата в края на 2013 г=, когато падна на ски, след което беше половин година в кома и се наложиха няколко операции, за да могат лекарите да намалят напрежението в черепната му кухина и да му спасят живота. Съпругата на Михаел Корина и мениждърът му Сабине Кем наложиха пълен контрол върху информацията за състоянието на Шумахер, дадоха под съд няколко медии, което направи другите много внимателни относно източниците на информация за Михаел.

Което пък най-вероятно означава, че в Mail имат солиден източник иначе не биха рискували „съдебно дело до фалит”, както каза Кем преди време. Но информацията на британския вестник дава интересен поглед върху прогреса във възстановяването на Михаел.

През 2016 г. адвокатът на семейство Шумахер Феликс Дам заяви в съда в Хамбург, че Михаел „не може да ходи самостоятелно”, като делото беше срещу издание, написало, че германецът е проходил. Наскоро се появи информация от германски свещеник и президента на ФИА Жан Тод, които са сред последните, посещавали Михаел, но и двамата не пожелаха да дадат повече подробности от срещите си с пилота, само обясниха, че са „общували с него”.

Все пак Георг Гансвайн, който е секретар на оттеглилия се папа Бенедикт XVI потвърди, че Михаел е бил транспортиран на инвалидна количка в дома му от асистент, както и че „ръцете му били топли”, когато ги стиснал.

Тод пък заяви, че двамата с Михаел са гледали заедно Гран при на Бразилия във Формула 1 през ноември, но французинът също винаги много внимава, за да не даде повече подробности за състоянието на Шумахер.

Последният медиен скандал около Михаел беше свързан с фотограф, който през 2015 г. успял да снима най-успешния пилот в историята на Формула 1 в дома му, след което се опитал да продаде кадъра за 1 милион евро. Корина и Кем заплашиха всички европейски издания с дела и нито едно от тях не публикува снимката.

Тагове: daily mail
0 от 500
  • #5
    46 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тази статия градира доста. Първо пишеше, че има леко подобрение, без да се уточнява. После пишеше, че вече не е прикован на легло. Сега се оказва, че може да ходи. Утре да не се окаже че се готви за състезание.Не ме разбирайте погрешно, дано да се оправи човека. Но ме съмнява, след почти година в кома от която с 300 зора го изкараха. После няколко години будна кома. Колкото и да се подобри няма да е същия човек. Имам познат минаващ по този път. Може би вече 10 години грижи е на нивото на бебе
  • #4
    49 rate up comment 6 rate down comment
    Бай Шиле ( преди 5 години )
    "Източника" е жълтия вестник Дейли Мейл... повече няма какво да се коментира.
  • #3
    73 rate up comment 4 rate down comment
    Leo ( преди 5 години )
    Ние сме с теб шампионе, и тази битка ще преодолееш, много по-голяма от всички световни титли взети заедно!
  • #2
    81 rate up comment 5 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Браво, дано е в състояние да води нормален живот! На никой не пожелавам подобна съдба, даже и на примата, който се изказал под мен!
  • #1
    37 rate up comment 76 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Освен това се е научил да казва: - Има ако.