IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes готви най-умния си малък модел

Германците ще представят новата CLA през януари

Mercedes готви най-умния си малък модел

Компанията Mercedes-Benz официално обяви, че ще представи новото поколение на модела CLA по време на изложението за потребителска електроника, което стартира в Лас Вегас на 8 януари.

Mercedes готви най-умния си малък модел

Германският производител показа и изображение на модела, като го обяви за „най-умния и най-емоционален” автомобил в този клас. От Mercedes потвърдиха, че следващата CLA ще получи нова мултимедийна система User Experience (MBUX), която заменя досегашната Comand. Тя разполага с изкуствен интелект, който може да се самообучава и да изпълнява сложни гласови команди.

Новият Mercedes-Benz CLA е изграден на платформата MFA, създадена специално за автомобили от компактния клас. Благодарение на това шаси, моделът ще порасне на габарити, а салонът му ще бъде по-просторен. След смяната на поколенията автомобилът ще запази и модификацията „Shooting Brake”.

Машината ще раздели гамата двигатели с новата A-Class, като в нея влиза и новият 1,4-литров бензинов турбомотор, разработен съвместно с френската компания Renault. Мощността на бензиновите и дизеловите агрегати ще варира от 120 до 230 к.с.

Ще има и AMG-версия, която ще получи модернизиран турбомотор с 4 цилиндъра и обем 2,0 литра. При нея двигателят ще работи с 48-волтова мрежа, захранваща малък електромотор и турбина. Мощността на агрегат ще надхвърли 400 к.с.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz cla
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    " Рено Клио за малко пари" е тука си се объркАл малко - клиото за това което представлява е доста скъпо поне в БГ.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Тия са ауг не случайно китайците ги купиха.Кой ще вземе Мерцедес с двг Рено за камара пари като може да си купи Рено Клио за малко пари.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Факт!-тически... ( преди 5 години )
    за увредените от употреба на рено,едно моторче, за най-малките модели, направено под ръководството на Даймлер е: "Мерцедес" използва двигателиТЕ на рено"!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    .... съвместно с Renault....Майко мила, сега ще ни налази оня...