IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш шеф на Porsche ще удължава живота на ДВГ

Германска компания намалява вредните емисии с 80%

Бивш шеф на Porsche ще удължава живота на ДВГ

Бившият шеф на Porsche Венделин Видекинг е новият акционер в германския стартъп MWI Micro Wave Ignition AG, който въпреки дългото си име се е заел със сравнително проста задача – да спаси дизеловите и бензиновите двигатели.

Бивш шеф на Porsche ще удължава живота на ДВГ

Компанията е разработила алтернативна система на запалване, благодарение на която разхода на гориво на ДВГ спада с 30%, а също така се намаляват и вредните емисии с 80%. При технологията на компанията се използва импулсна микровълна вместо искра при запалването, като тя може да бъде адаптирана за всички съвременни двигатели без промени в конструкцията.

Тестовете с експериментален 2-цилиндров двигател са показали спад на разхода на гориво с 13 до 20%, теоретично спадът трябва да е 30. По-важното е, намалението на вредните емисии е 80%, благодарение основно на по-ниската температура, при което изгаря горивната смес.

От MWI потвърдиха, че вече преговарят с китайски и корейски автомобилни производители, а за един от потенциалните партньори на компанията се сочи Hyundai.

Тагове: mwi
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    и колкото да плюете германците, накрая пак техните ДВГта са най добри, а електрички знаети ли кога ще карата - когато германците ги направят масови на приемлива цена. екзотики по 150к$ винаги е имло и винаги ще има
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    един българин го бил измислил. да бе. а аз помня че един българин бе измислил само с вода да работи мотора. един пък некъв браунов газ измисли - даже още монтират такива глупости - имам познат дето си монтира. важно е какво накрая влиза в масово производство. те и фиат измислиха комън рейл ама не успяха да го произведат масово. а Бош успяха
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до локо ( преди 5 години )
    Принципа е свъсем различен но резултата е подобен. И двете целят хомогенно запалване на сместа. Но го постигат по различен начин. Три Мазда е с високо налягане, тук е със специални свещи. Също при Мазда нещата се случват при високи температури над пика на създаване на азотни емисии и сажди
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    локо ( преди 5 години )
    Принципът е подобен, на двигателя на Мазда - SPCCI, който излиза в продажба през 2019 година. Така че, не ги отписвайте
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За германските лоени мозъци наистина няма невъзможни неща.От видимо пушеща нафтовя печка на колела ще създадат "Clean diesel" и ще я продават на умствено осакатените си фенове за най-чистото и екологично возило само с леко пипване на софтуера, който да излъже контролните органи с има-няма 30 пъти завишените емисии реално излизащи от кюнеца на талигата.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 5 години )
    Да, и системата се казваше "Плазмен катализатор". Според създателя му, кола с махнат катализатор и такова запалване минава тестовете за емисии.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Преди десетина години български учен патентова подобна система на запалване на горивото. Идеята му беше, че бобината не е мръднала от зората на автомобила с ДВГ. Твърдеше, че разходът пада с 20%, а емисиите в пъти. Ходи при всички немски производители, но не му обърнаха внимание. В един сервиз на Черни връх предлагаха преработката, после изчезна от хоризонта. Ако ножът е опрял до кокала, току виж производителите узрели за идеята.
  • #3
    8 rate up comment 10 rate down comment
    факт ( преди 5 години )
    И кой е тоя германски мозък бе тия дето крадат тейнологии ли
  • #2
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Ще го направят ( преди 5 години )
    За германският мозък няма невъзможни неща!За руският алкохолик и най-силната водка е слаба ракия!
  • #1
    11 rate up comment 20 rate down comment
    факт ( преди 5 години )
    Нова система за манипулиране са измислили перпетуум мобиле 3-ти род преодолява немските физични принципи съществуващи само в главите им.