IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп: GM няма да успее с електромобилите

Президентът на САЩ се усъмни в бизнес модела на гиганта

Тръмп: GM няма да успее с електромобилите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че решението на автомобилния гигант General Motors да се фокусира върху електрическите автомобили „няма да е успешно” и допълни, че компанията ще има проблеми да премести производството си в други държави.

Тръмп: GM няма да успее с електромобилите

През 2017 година GM обяви, че планира да лансира 20 нови електрически електромобила до 2023 година, тъй като компанията трябва да се справя с все по-високите изисквания за автомобили с нулеви вредни емисии, които влизат в сила в Китай и други страни.

Най-големият автомобилен производител в Щатите беше подложен на сериозна критика във Вашингтон заради плановете му да затвори 4 завода в Щатите и да съкрати до 15 000 работни места в Северна Америка.

Тръмп се усъмни в бизнес стратегията на главния изпълнителен директор на GM Мари Бара в интервю за телевизия Fox News.

„Те промениха целия модел на General Motors. Искат да направят всички коли електрически – обясни Тръмп. – Това с изцяло електрическите коли няма да се получи... Прекрасно е, ако част от колите ти са електрически, но мисля, че моделът й (на Бара) е грешка.”

Бара прекара два дни миналата седмица във Вашингтон, които бяха посветени на срещи с ядосани политици от щатите, където предстои закриването на заводи на GM.

„За мен е неприемливо тя да ми каже две седмици преди Коледа, че GM ще затваря заводи в Охайо и Мичиган”, допълни Тръмп.

Той на няколко пъти заяви, че GM трябва да преразгледа решението си за затварянето на завода в североизточната част на Охайо – регион, който има потенциала да се окаже много важен за президентските избори през 2020 година.

Тръмп също така обясни, че новите търговски споразумения на Щатите с Мексико и Канада ще направят „много неудобно” за GM преместването на автомобилно производство извън САЩ.

„Не ми харесва, че GM прави това... GM няма да получат добро отношение”, заяви той, но не пожела да поясни какво точно има предвид.

Тагове: gm
0 от 500