IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Nissan Juke идва догодина

Втората генерация на важния модел се забави

Новият Nissan Juke идва догодина

Един от най-странните, но и най-успешни модели на Nissan – Juke, ще получи второ поколение и то ще се появи и на пазара в Европа, макар и с известно закъснение. При лансирането на Juke през 2010 година агресивният му и нетипичен дизайн му спечели много почитатели, но също така и много противници. Но по-важното е, че Juke прокара пътя за лансирането на субкомпактните кросоувър модели, които стават все по-успешни, както в Европа, така и извън Стария континент.

Новият Nissan Juke идва догодина

Втората генерация на Juke трябваше да дебютира тази есен, но в крайна сметка моделът беше отложен за 2019-а. Новият Juke ще е базиран на платформата CMF-B на Renault-Nissan, която се използва и при Nissan Qashqai, Nissan X-Trail, Renault Kadjar и дори по-големия Koleos, което означава, че трябва да очакваме по-щедри форми при новия японския кросоувър.

Заедно с това ще има и нова, по-богата гама двигатели, както и хибридна версия. А в близко бъдеще Nissan ще предложи и изцяло електрическа версия на Juke. Би трябвало да очакваме, че поне част от дизайна на новия Juke да е близък до този на новия Kicks, който компанията продава извън Европа.

Главният дизайнер на Nissan и старши вицепрезидент на компанията Широ Накамура потвърди, че и новият Juke ще е „по-различен от масовите модели”. Освен това интериорът на Juke също ще претърпи сериозни промени и моделът ще получи нова и по-добра инфотейнмънт система и по-богата гама възможности за персонализиране.

В началото на 2019 би трябвало да очакваме концептът, който ще покаже бъдещия сериен Juke, а пък неговата поява ще е по-късно през годината.

0 от 500