IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуйте как звучи Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II (ВИДЕО)

Рядката версия на модела беше заснета по време на уроци за спортно шофиране

Чуйте как звучи Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II (ВИДЕО)

Видео от практически занимания на школата за спортно управление на автомобили Scuderia Hanseat, които се провеждат на пистата „Нюрбургринг”, беше публикувано в YouTube-канала Automotive Mike. В него се вижда как в „боен режим” през трасето преминава един от най-редките автомобили на 90-те години - Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II.

Чуйте как звучи Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II (ВИДЕО)

Тази машина беше представена на автосалона в Женева през пролетта на 1989 г. като директер конкурент на BMW M3 Sport Evolution. Тя се отличава от стандартния Mercedes-Benz 190 E по разширните калници и допълнителния малък спойлер.

За да получи седанът хомологация като състезателен автомобил по правилата на DTM (германския шампионат за туристически автомобили), от него са произведени 502 бройки за обществени пътища. Под капака на машините е поставен 2,5-литров мотор с мощност 205 к.с. Предлага се и пакет за увеличаване на мощността PowerPack, при който двигателя развива 235 к.с. В него влизат регулируемо окачване и усилени спирачки.



Година по-късно състезателната кола също получава този пакет, както и подобрения по аеродинамиката. Поставено е масивно задно антикрило, както и 18-цолови джанти. Коефициентът на съпротивление е 0,29 – колкото при днешното Bentley Continental GT. Второто поколение на модела също излиза в тираж от 502 бройки, като цената е 136 720 германски марки (69 900 евро).

Снимка и видео: Automotive Mike

0 от 500