IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar I-Pace изгоря в Холандия

Компанията-производител започна разследване на пожара

Jaguar I-Pace изгоря в Холандия

Снимки на изгорял електрически всъдеход Jaguar I-Pace бяха публикувани във Facebook. Причините за пожара към този момент са неизвестни, но според една от версиите, проблемът не е в електрическата система на модела.

Jaguar I-Pace изгоря в Холандия

Пожарът се е случил в град Румпт (Холандия), като напълно е изгоряла предната част на кросоувъра. Според информация на InsideEVs, инцидентът не е заради техническа повреда, а най-вероятно е дело на пироман. Румпт се намира се намира в близост до друго градче – Кулемборг, където през последните месеци бе отчетен голям брой запалени автомобили.

Останките от изгорелия електромобил вече са предадени на компанията-производител, която ще трябва да определи причините за пожара. Засега от Jaguar обаче отказват всякакъв коментар за случилото се.

През последните години бяха регистрирани доста случи с изгорели електромобили, като това бяха предимно модели на Tesla. Вече са регистрирани няколко инцидента, при които пожарът се дължи на проблем с акумулаторите. От американската компания обясниха случващото се с попадане на външни предмети при батериите, които водят първо до механична повреда, а след това и до запалване.

Снимка: Facebook

Тагове: jaguar i-pace
0 от 500