IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen продавал незаконни автомобили в продължение на 12 години

Вместо да се бракуват, предсерийните прототипи били давани на дилъри

Volkswagen продавал незаконни автомобили в продължение на 12 години

В продължение на  повече от 10 години компанията Volkswagen е продала автомобили, които нямат право да се движат по обществените пътища. Става дума за предсерийни протопипи, които германският производителят трябвало да унищожи, но вместо това е доставял на дилъри в Евроа и Северна Америка.

Volkswagen продавал незаконни автомобили в продължение на 12 години

По информация на Der Spiegel, от 2006 до 2018 г. Volkswagen е продал 6700 такива автомобила. Друго издание – Handesblatt, обаче посочва бройка от 17 000 коли. Всички те е нямало как да получат сертификат, ако при тях са били установени различия от серийните модели, но въпреки това, са пуснати в продажба и сега производителят е принуден да ги изтегли обратно.

Властите в Германия са категорични, че действията на компанията са незаконни и в момента Министерството на транспорта обмисля каква глоба за наложи на Volkswagen. Експерти очакват това вълна искова срещу компанията, тъй като продадените автомобили не са отговаряли на обявените от производителя изисквания.

Според медиите в страната, предишният шеф на компанията – Херберт Дийс, е знаел за случващото се. Действията на Volkswagen могат да нанесат сериозен удар не само на самия производител,но и на неговите дилъри, които ще трябва да изплащат компенсациите на излъганите клиенти от собствения си джоб.

Снимка: Motor

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #23
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Фолксваген са извършили нещо незаконно!?Не може да бъде!
  • #22
    2 rate up comment 1 rate down comment
    гост ( преди 5 години )
    Ккаво значи не законно , колите са си на ФВ и си ги продава , нали им дава гаранция.Не виждам проблем.Като си купиш нова кола и тя изглежда и се държи като нова значи е нова , това колко тестова са правени с нея , пука ти на шапката.
  • #21
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Друго си е да продадеш 10 млн коли с манипулиран софтуер и да тровиш всички. После да ги викнеш в сервиза и да им бъзикаш софтуера така че да ги повредиш. Евала!
  • #20
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Друго си е да продадеш 10 милиона коли, от които 7-те милиона да самоускоряват и да им откажат спирачките, друго си е да продадеш 6700 коли за 12 години, които може би са опасни.
  • #19
    6 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 5 години )
    Boli me fara za VAG.
  • #18
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да бе те не са толкова виновни, комшията им е виновен нали. Значи другите могат, а само те не могат и само те не са виновни. Ами като не могат да затварят фабриката за лъжите и да се свършва, че на хората им писна! То да са само лъжи разбирам, ами те и със здравето на стотици милиони си играят. То не беше дичелгейт, то не бяха трансмисии, то не бяха препродажби помежду си и помпане на продажбите и какво ли още не...
  • #17
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Бе и те не са толко виновни. Това изнсилване на моторите хем за повече мощ хем за екология - до какво да доведе?
  • #16
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Има вече няколко десетки случая след оправянето на софтуера двигателите да блокират и повее нищо да не може да се направи. Компанията си мие ръцете, че е оправила проблема с изгорелите газове кардинално, като колата вече не е в движение и трябва нов двигател, който ще бъде закупен естествено от собственика на возилото. В момента се водят много дела и по медиите тръбят за тази поредна тяхна измама.Както винаги съм повтарял тези не ги ли закрият, няма оправия. Създадени с измама и продължават..
  • #15
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Този пореден скандал със селската марка гръмна отдавна, а комендиантите пак със закъснение ни информират. Малко след дъжд качулка е тяхната работа. В Германия даже забравиха вече за този пореден скандал и започнаха с новия, който е, че ФВ вика в сервизите колите да ги оправи да влязат в норма по отношение емисии и не се знае какво правят. Специалисти са на мнение, е манипулират така колите, че да могат да се счупят и собствениците да са принудени да купят нови. Има вече няколко десетки случая.
  • #14
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Купуваш си чистак-бърсак, да опърдиш наелона, а то предсерийна мостра, дето била за проба.Евати купона, да ти го нанаденичат с финес ;)