IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Uber донесъл милиони на Ланс Армстронг

Колоездачът инвестирал 100 000 долара в компанията през 2009 година

Uber донесъл милиони на Ланс Армстронг

Помните ли най-големия измамник в историята на колоезденето Ланс Армстронг? Американецът си призна през 2013 година, че е употребявал допинг, за да печели победи, включително и в „Тур дьо Франс”, а след тези разкрития спонсорите му го изоставиха и той започна да губи милиони на година.

Uber донесъл милиони на Ланс Армстронг

Сега Ланс разказа пред CNBC, че през 2009 година е инвестирал във фонд, който пък е купил дял в Uber. И точно тази инвестиция е „спасила семейството” на Армстронг, както твърди самият той. Според изчисления на Bloomberg, става въпрос за инвестиция в размер на 100 000 долара, които години по-късно са се превърнали в 20 милиона.

През 2009 Ланс инвестира тези 100 000 долара в Lowercase Capital, като фондът решава да заложи на Uber – компанията за споделени превози е на прага да започне дейност и оценката й по това време е 3,7 милиона долара. Армстронг призна пред CNBC, че дори не е знаел, че парите му отиват в Uber.

След това тази услуга се наложи като най-сериозната алтернатива на такситата, а от Uber наскоро обявиха, че шофьорите, които работят с компанията са извършили над 10 милиарда превоза в световен мащаб. Днес най-смелите инвестиционни банкери оценяват Uber на 120 милиарда долара въпреки проблемите на компанията.

Възвращаемостта на инвестициите на Lowercase достига до 250-300 пъти размера на първоначалните суми, твърдят от Bloomberg. Така инвестицията на Ланс е донесла към 30 милиона долара, но чисто той е получил по-скоро 20 милиона, тъй като е трябвало да плати такси и комисионни на инвестиционния фонд.

Тагове: uber
0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    lowrage ( преди 5 години )
    Всеки е карал с допинг .ВСЕКИ!!!Ланс Армстронг е най-тестваният спорт в света и НИКОГА не е хващан с допингТова май беше сайт за автомобили ,но май няккой си изказва лично мнение.***!!!Ланс Армстронг остава един от най големите спортисти в историята.Всеки който следи колоездене знае за какво говоря.За тоя под мен когато изкаращ 2500 км за 22 дни със средна скорост от 35км/ч+ ела ми се обади ми се обадиКолоезденето е един от най-трудните спортове
  • #1
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Роди ме мамо с късмет па макар и да стана колоездач. Даже и мечките в цирка могат колело да карат.