IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda CX-8 идва в Европа

Големият японски кросоувър получи ляв волан

Mazda CX-8 идва в Европа

Големият японски кросоувър Mazda CX-8, който вече се предлага известно време на вътрешния и на австралийския пазар, достигна до Китай. Скоро той ще се появи и в Европа и в Америка, въпреки че първоначално Mazda планираше да го продава само в Япония, твърдят хора от компанията.

Mazda CX-8 идва в Европа

Интересното е, че по традиция, за потребителите в Китай кросоувърът се оказа малко по-голям от този за японския и австралийския пазар, въпреки еднаквото междуосие от 2930 ммл Дължината се е увеличила с 55 мм до 4955 мм, ширината с 2 мм до 1842 мм, а височината - с 3 мм до 1733 мм.

Mazda CX-8 идва в Европа

На китайските купувачи ще се предлага само седемместна конфигурация, докато в други страни е достъпен и вариант с шест места. Базовата цена ще бъде 37 500 долара, а най-скъпата версия ще излезе на китайците почти 49 000.

Mazda CX-8 идва в Европа

Двигателят за Mazda CX-8 за Поднебесната империя е един - 2,5-литров атмосферен Skyactiv-G с мощност от 192 к.с. и 252 Нм максимален въртящ момент. Той работи в съчетание с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Предлага се избор от предно предаване или задвижване на четирите колела.

Снимки: Mazda
 

Тагове: mazda mazda cx-8
0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Харакири сан, не съм сигурен защо пишеш такива неща, но съм сигурен, че няма толкова много глупости написани на едно място в цялото интернет пространство!
  • #6
    2 rate up comment 10 rate down comment
    харакири сан ( преди 5 години )
    Примитивен автомобил, дърти архаични мотори, пакистански дизайн, автоматични скорости от виетнамската война-мазда отчаяно се бори с фалита, като пуска нови ретро коли с огромен разход на гориво и ужасно качество.Да ви е честит небесно активния шедьовър
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    111 ( преди 5 години )
    минаваш ги с некъв маломерен бръмчилник! а с тоя 5-метров толуп доста ще се озориш, особено на междините ускорения с тиа жалки 252НМ!!то за тва оризарето ги е било бая време срам да пуснат сандъка извън Япония ...
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Че аз със по-малка мощност ги минавам като спрели, какво остава за близо 200 коня. Пак не се получи хейта... :D
  • #3
    6 rate up comment 10 rate down comment
    мазна пак ... ( преди 5 години )
    ще се влачи зад тировете на магистралата с тези 192к.с. и 252НМ за 5-метров толуп!!?
  • #2
    0 rate up comment 6 rate down comment
    BG citizen ( преди 5 години )
    А за СХ 9 да кажете нещо? Май големият СХ 8 е по-малък от СХ 9, а?
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 5 години )
    Според коментара на колеги, разходът на SkyActiv моторите не е никак скромен, какви ли показатели ще даде при това купе?