IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi се завръща на „Дакар”

Жена ще кара специално подготвения Eclipse Cross Т1

Mitsubishi се завръща на „Дакар”

Компанията Mitsubishi има впечатляващи постижения от рали „Дакар”, където спечели 12 победи с превърналия се в легенда Pajero. От 2009 г. японският производител не участва в пустинното състезание, но сега се готви за следващото му издание, което стартира веднага след Нова година.

Mitsubishi се завръща на „Дакар”

За надпреварата заводският тим на марката е подготвил специален Mitsubishi Eclipse Cross T1, с който ще покорява пустините на Перу. Зад волана на машината ще бъде испанката Кристина Гутиерес, която ще трябва да преодолее разстоянието от 5000 км, като 70% от тях са през пусъчни дюни.

Дамата обаче не се плаши от предизвикателството, тъй като вече е участвала в рали „Дакар” през 2017 и 2018 г. Сега Гутиерес се е поставила за цел да финишира сред първите 20, като за целта разчита много и на новия си автомобил.

Mitsubishi се завръща на „Дакар”

Разбира се, всъдеходът е напълно различен от гражданската версия на модела. Неговото пълно име е Mitsubishi Eclipse Cross T1, като е много по-лек от оригинала, тъа като в конструкцията му са използвани голям брой елементи от въглеродни нишки.

Под капака на автомобила, която е с постоянно задвижване на четирите колела с централен диференциал,е поставен мотор с мощност 340 к.с. и 685 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 6-степенна скоростна кутия, като разполага и със самоблокиращи се диференциали между колелата и по два амортисьора на всяко колело.

Снимки: Mitsubishi 

Тагове: mitsubishi eclipse cross
0 от 500