IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla показа как нейният роудстър вдига 100 км/ч за под 2 секунди (ВИДЕО)

Реакцията на возещите се в електромобила е показателна за усещането при ускорението

Tesla показа как нейният роудстър вдига 100 км/ч за под 2 секунди (ВИДЕО)

Компанията Tesla представи доста забавно видео с реакцията на пасажерите при рекордното ускорение на бъдещия роудстър на марката, който предстои да излезе на пазара. Струващият 200 000 долара електромобил с 4 места вдига 100 км/ч от място за по-малко от 2 секунди.

Tesla показа как нейният роудстър вдига 100 км/ч за под 2 секунди (ВИДЕО)

Веднага след представянето на Tesla Roadster, чието излизане на пазара е планирано за 2020 г. много хора се усъмниха в обявените от компанията характеристики. Основната от тях беше ускорение от 0 до 60 мили (97 км/ч) за 1,9 секунди. Ако се съди по реакцията на пасажерите във видеото, подобно нещо наистина се случва, като усещането не е от най-приятните.

Спортният автомобил всъщност ще представлява нова версия на роудстъра на Tesla, който излезе през 2005 г. и беше първият модел на компанията на Илон Мъск. Според твърденията до момента, новият Roadster ще изминава до 620 мили (1000 км) с едно зареждане, като ще може да развива максимална скорост от 400 км/ч. Така това ще бъде най-бъзият електромобил, като ще задмине китайската хиперкола Nio EP9 all-electric, чято максимална скорост е 194 мили в час (310 км/ч).



На свой ред самият Мъск обяви, че в компанията му обмислят поставянето на ракетни системи в спортния автомобил, за да се подобри „рязко” ускорението му. Допълнителният пакет  с опции ще се нарича SpaceX – така се казва космическата програма, която изпълнителният директор на Tesla развива заедно с още няколко различни проекта.

Снимка и видео: Tesla
 

Тагове: tesla roadster
0 от 500
  • #24
    4 rate up comment 1 rate down comment
    шопо ( преди 5 години )
    по мноо я псуят таа теслъ! нещо нефелна ми съ види ...
  • #23
    0 rate up comment 1 rate down comment
    младенчо ( преди 5 години )
    Младенчо фактически е пена :) един и същи шизофреник,даже надминава клиниката на ***..
  • #22
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    ДВГ една купчина ла.на тва е факта амин на всички ***!
  • #21
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До 10 години немските автомобили ще станат нещо като руските. Никой няма да им обръща внимание.
  • #20
    6 rate up comment 2 rate down comment
    XaXaXa ( преди 5 години )
    Това не променя факта, че съм малко слабоумен и мама ми казваше колко съм специален като малък. На мама малкото недоразумение.
  • #19
    6 rate up comment 7 rate down comment
    ХаХаХа ( преди 5 години )
    Засега единствено Порше има електрически автомобил който има параметри близки до тези на Tesla S. Но все още е концепт и не е пуснат на пазара.Очаква се че Порше ще чакат до последния момент защото искат първата им електрическа кола да е изпипана във всяко едно отношение. Няма да си рискуват репутацията и да отблъснат клиентите със някое недоразумениние като както направи BMW със i3 например.
  • #18
    4 rate up comment 11 rate down comment
    ХаХаХа ( преди 5 години )
    След всяко публично събитие на Тесла където се представаят новите модели и бъдещите концепти, шефовете на немската тройка свикват извънредно събрание на изпълнителните директори за да решат какво да правят.Паниката е голяма.... Тесла вече задмина по продажби немците в премиум сегмента в САЩ а в същото време строят нови огромни фабрики в Европа и Китай.Ако немците не се размърдат до 1-2 години ще стане доста напечено за тях. Особенно като гледам какви недоразумения показват напоследък.
  • #17
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Аз си работя, ти вземи мисли щото с електро-простотиите си съвсем ще я отровите тая планета!
  • #16
    10 rate up comment 10 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    тинтирии...вземи работи мър-льо и ще имаш парички поне макетче да си вземеш.
  • #15
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Ми вече съм почти сигурен, че има някаква договореност да не се правят състезания на писта, защото ще бъде брутално разбита. Всеки ден излизат нови и нови драг състезания с всевъзможни модели с/у Тесла, но всички авто журналисти твърдо отказват да правят състезания на писта, въпреки, че има тонове изписано и молби от потребителите - колкото и да не вярваш в теория на конспирацията пропагандата за електрическите кошници е прекалено явна и нагла!