IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-шантавият път в света е в Мексико (ВИДЕО)

Интересно е как полицаите решават, кога някой шофьор е навлязъл в насрещното

Най-шантавият път в света е в Мексико (ВИДЕО)

Видео с път, на който движението се променя от лявата лента в дясната, а след това се връща обратно, се появи в интернет. То е заснето в Мексико – на участък от шосе номер 150 между градовете Орисаба и Теуакан, като той спокойно може да кандидатства за титлата „най-шантав път на света”.

Най-шантавият път в света е в Мексико (ВИДЕО)

Самото шосе преминава през гориста местност и за да може изказващите се по него камиони да не спират и съответно да образуват задръствания, те минават в насрещната лента. Съответно спускащите се превозни средства правят същото, за да бъде избегнат сблъсък.

Всички това е обозначено с маркировка, която шофьорите трябва непрекъснато да следят. Не е ясно обаче, ако на пътя има полицейски патрул, как той ще прецени дали някой не нарушавана правилника, тъй като се движи в лентата за насрещно движение.



В Мексико, по принцип, движението е в дясната лента – такова е в по-голяма част от държавите по света. Има обаче и други страни, в които се използва смесена схема – например в Хонконг, който вече е част от Китай, но има самостоятелен статут. В бившата английска колония движението е ляво – както във Великобритания, докато в самия Китай е дясно.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Pantera ( преди 5 години )
    От стереото,извинявам се.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Pantera ( преди 5 години )
    Phil Anselmo ,цепи мрака от стереотипи!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Hasta la vista ( преди 5 години )
    Въпрос: ако две превозни средства се окажат в един и същ момент на място, където платната се пресичат, кой е с предимство? (това почти беше налице в 7:19) И второ, колкото и бавно да се движиш, какви шансове имаш да видиш отсрещния и всеки да заеме правилното платно, ако те карат да минеш в отсрещното преди "сляп" завой като в 7:30? Иначе логиката за камионите е ясна...
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тесен път и гледат водача винаги да е до ръба на пропастта, за да не навлиза в насрещното оставяйки си прекалено голямо отстояние от мантинелите.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    И у нас се кара така, само дето нямаме маркировка, която да те задължава.Само дето при тях настилката не е нарушена. С други думи, намя дупки.