IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво подготвя Toyota за следващите 3 години

Най-голямо обновяване ще има сред всъдеходите и кросоувърите

Какво подготвя Toyota за следващите 3 години

Наскоро Toyota официално обяви, че до 2021 г. ще пусне 31 нови автомобила Toyota и Lexus (фейслифт + нови модели). И сега стана ясно какви точно ще бъдат те.

Какви модели ще пусне Toyota в следващите 3 години

Вицепрезидентът и генерален директор на Toyota Motor в Северна Америка Джак Холис каза пред Autoguide, че компанията се готви да представи 19 нови автомобила на американския пазар в следващите три години. Според него тази бройка ще включва както фейслифт на настоящи модели, така и напълно нови.

Както се знае, в през последните няколко години Toyota вече пусна новите модели Avalon, Camry и Corolla (последният скоро ще се започне да се продава навсякъде по света). Сега, според шефа на ръководителя на Toyota в САЩ, актуализация очакват всъдеходите и кросоувърите.

Какви модели ще пусне Toyota в следващите 3 години

По-специално, планира се рестайлинг на такива модели като Highlander, 4Runner и Sequoia. Най-старият от тях е всъдеходът Sequoia, който дебютира през 2007 г. на автомобилното изложение в Лос Анджелис. 4Runner не е много по-млад - настоящото, пето поколение на всъдехода, излезе през 2009 г.

Въпреки, че тези два SUV-а са стари, те днес не са толкова важни, колкото например Toyota Highlander. Сегашното поколение на всъдехода излезе през 2013 г. и се превърна в хит по света. Включително и на американския пазар, където само през 2017 г. Toyota успя да продаде над 215 000 бройки. Освен това продажбите му растат девет години подред.

Говорейки за новите всъдеходина Toyota, Холис не разкри тайни. Въпреки това се знае, че в близко бъдеще на пазара ще бъде пуснат нов SUV, базиран на концепцията FT-4X. В това число остава открит въпросът за новото поколение на Land Cruiser 200.

Какви модели ще пусне Toyota в следващите 3 години

Освен SUV и кросоувъри Toyota се подготвя активно за серийното пускане на новия спортен автомобил Supra, който ще бъде представен през януари 2019 г. Освен това може да очакваме обновения Prius Prime, който беше представен на автомобилното изложение в Лос Анджелис миналата седмица.

Според специалистите, Toyota ще пусне в идните три години фейслифт или ново поколение на следните модели:  4Runner, Highlander, Sequoia, Land Cruiser, Tundra, Tacoma, C-HR, Toyota 86, Sienna, Prius C, Supra и наследник на FJ Cruiser.
 

Тагове: toyota
0 от 500