IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen посочи срок за раздяла с двигателите с вътрешно горене

Последното поколение автомобили с такива мотори ще излезе през 2026 г.

Volkswagen посочи срок за раздяла с двигателите с вътрешно горене

Volkswagen Group очаква сериозното навлизане на електромобили сда се случи след 2026 г. Тогава концернът ще пусна на пазара следващото си поколение бензинови и дизелови модели, което ще бъде и последното в историята.

Volkswagen посочи срок за раздяла с двигателите с вътрешно горене

В момента традиционните производители са подложени на огромен натиск от регулаторните органи за намаляване на вредните емисии, което трябва да подобри екологичната обстановка. Именно това кара Volkswagen да направи радикална промяна и да се насочи към електрически превозни средства.

„Нашите колеги работят върху последната платформа за превозни средства, които не са с нулеви CO2. Целта ни е постепенно да сведем използването на двигатели с вътрешно горене до минимум”, коментира изпълнителният директор Михаел Йост, който отговаря за стратегията във VW Group.

За преминаването към електрическо задвижване на 12 марки от концерна са предвидени 50 млрд. долара за следващите 5 години. Още през 2019 г. трябва да бъдат готови електрическият хечбек Neo, който ще е първият от семейството Volkswagen I.D. Едновременно с него ще се появи и първият електромобил на Porsche – Taycan.

Йост все пак уточни, че двигателите с вътрешно горене няма да бъдат напълно забравени дори след 2050 г., когато в голяма част от Европа ще влезе в сила пълната им забрана. Автомобили с бензинови и дизелови мотори ще се предлагат в региони, където няма инфраструктура за зареждане на електромобили.

„Проблемите с дизеловото замърсяване в големите градове могат да бъдат решени с тези ограничения, но като цяло по-голямата заплаха идва от емисиите CO2, които допринасят за глобалното затопляне”, допълва Йост.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тинтири Химлере,е сега се разбра от къде си. Хванат си от гората. Сам си го каза.
  • #14
    6 rate up comment 5 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    "Последното поколение автомобили с такива мотори ще излезе през 2026 г."...след това влизаме в бизнеса с 3D картинките и обещанията. Там ни бива на-много.
  • #13
    8 rate up comment 10 rate down comment
    DD ( преди 5 години )
    Анонимния глупендар, ти се запаси със свещи,чакай и тока да скочи от повишена консумация те тогава ще ви огрее едно *** -еко,думи нямам.Това че сте неграмотни и не ви се занимава с ДВГ и техника е друго на ръка.Кажи кога ще идеш да протестираш пред Мариците, пред заводите дето пушат,а най ше те чакам у Столипиново да обясниш на братятааа мурговци как да не грее ханъмата с шпора...Направи списък с дати да дойдем да ти снимаме сеира.
  • #12
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Гората е до мен, с чаветата дишаме мнооого рахатно! Ше идваме да ви пърдим с дизеляка под прозореца :D
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    afasf ( преди 5 години )
    На дизелец да ми мирише и финни прахови в дроба ми :)))
  • #10
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пушиш и на децата си, умнико. Ей тей на яд да правиш. Запаси се с инхалатори, да имаш.
  • #9
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Пено, 26та е последната платформа тури 6-7 год минимум пазарен живот на значи двеилядо 32ра ше слезе от конвейра последния дизел на VW от там още 20 години на пътя - добутахме до 2050та...ше ти пуша още 30 и кусур години и ще си взема дизел само да ви е гадно! А най-интересното е, че ако погледнете прогнозите всички са крайно откровени че до 2050 ЕДВА 50% от колите ще са ел-таралясници колкото и да подскачате... и това е с подусловие да има сериозен пробив при батериите... абе успех с тока:)
  • #8
    11 rate up comment 6 rate down comment
    DD ( преди 5 години )
    Свидетели сме на ренесанс при ДВГ в САЩ и деградация в Гейропа...има ли неразбрали.В кадилак слагат титаниеви биели.. в егйропа ако почна да изброявам какви дивотии сътворяват.Нова кола ли...няма да е еврогейска сори.Но ще дойде време да отварят заводите наново..е това вече ще е скъпо.Ненормалниците в парламентите са за изтребление.
  • #7
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Регулаторните органи очевадно са ментално ощетени - *** то няма как иначе, нали хора с ментални проблеми ги избират...
  • #6
    6 rate up comment 7 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Явно са сметнали, че до 2026 ще са изобретили дизеловия електрик.Хем ще пуши и цапа, хем ще е електрик.