IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda променя стратегия си – от спорт към лукс

Японците се отказват от възраждането на моделите MPS

Mazda променя стратегия си – от спорт към лукс

„Напомпаните” модели на Mazda с добавка MPS към името си станаха истински звезди през миналото десетилетие. Седанът със задвижване на четирите колела Mazda 6 MPS с 2,3-литров турбомотор с 272 к.с. (на първата снимка) бе произвеждан през периода 2005-2007 г., а хечбекът Mazda 3 MPS (на втората снимка) със същия мотор, но с 260 коня, се задържа на конвейера от 2006 до 2013 г., като смени две поколения.

Mazda променя стратегия си – от спорт към лукс

Феновете на марката се надяваха, че японците ще възродят моделите MPS, но шефът на компанията Акиро Марумото попари тези надежди. В интервю за изданието Drive ппрезидентът на Mazda заяви, че производителят няма намерения да се завръща в сегмента на спортните хечове и седани.

Любопитното е, че компанията вече подготви версии на Mazda 6 и CX-5 с 2,5-литров турбомотор с 231 к.с., а при Mazda3 ще има модификация със задвижване на четирите колела и механични скорости. Така до направата на пълноценен MPS остава едва една крачка, но в компанията нямат намерения да я направят.

Mazda променя стратегия си – от спорт към лукс

Според Марумото, идеята на Mazda е постепенно да поеме в различна посока най-вече на европейските пазари. Там колите на марката ще залагат на премиум-качеството и на комфорта, а не на бързина и скорост. Затова в компанията няма да правят спортен модел с роторен мотор, а ще използват този тип двигател като част от хибриден агрегат.

Снимки: Mazda

Тагове: mazda mps
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 5 години )
    cx-5 e etalon za sportno povedenie sred SUVovete. potvurjdavam go ot li4en opit. naistina s toyo proxes lepne na putq, nezavisimo suho ili mokro e! a draska4ite neka si laqt!
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    При новата 3-ка, журналистите са постнали вече много клипчета от L.A *** Show и казват, че е на много високо ниво изработката и по скоро се доближава до премиум автомобил.
  • #10
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Roadrunner ( преди 5 години )
    Като човек, купувал три нови мазди от Стар Моторс, мога да кажа, че сглобката на маздата е супер за нашите пътища. Не са премиум материали, но не скърца и пука на всяка неравност. Ако дойде с Тойо, а не с Бриджстоун, е като залепена на пътя дори в дъжда при 140 км/ч. Но последните мазди имат леко влошаване на качеството, може да прочетет в мазда форума за новите 6ца и CX-5. Цена/качество е супер отношение, но не е премиум
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Стига глупости ( преди 5 години )
    Чета и се чудя на *** коментари на хора които със сигурност не са притежвали Мазда.Маздолета седи много добре на пътя,стабилен е и предсказуем,волана слуша и следва,управляемостта е без грешка!На тази цена ще купиш по-добър автомобил за кеф от шофирането нчкой друг живот!Предлагат хората разумно качество и комфорт на разумна цена !
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    С опит ( преди 5 години )
    "Те така твърдяха и за сегашното поколение модели, ама вибрациите от двигателя са като от дизел, спирачките скърцат все едно са в купето, материалите изглеждат добре, докато не ги пипнеш и видиш, че скърцат, тънки са и зле закрепени, мултимедията все едно върви на Правец 16...."Това за коя кола говориш?
  • #7
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мх-5 е една от най-добрите спортни коли в средния клас. Фолксваген с техния жалък сплескан Голф (Широко) са толкова далече от истината, че чак е смешно. Ама бай *** е толкова тъпо ограничено *** с старите си БМВ, Мерцедес, Аудита.
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не знам кога си влизал и какво е било тогава, но са написани невероятни глупости, толкова големи че като гледам никой даже не е тръгнал да говори с тези по-долу, просто като мен са си дали мнението с един минус.
  • #5
    13 rate up comment 5 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Че то всеки асоциира мазда със спорт не със лукс. Дано поне МХ-5 да не развалят.
  • #4
    6 rate up comment 20 rate down comment
    марсианец ( преди 5 години )
    последните надежди угаснаха... вече сме в овча купел, не в обеля...
  • #3
    9 rate up comment 30 rate down comment
    демек ... ( преди 5 години )
    мазна ше става все по-мазна ширпотреба!