IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Битка между хибрид и ДВГ (ВИДЕО)

Кой е по-бърз - Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid или Porsche 911 Turbo S?

Битка между хибрид и ДВГ (ВИДЕО)

В популярния сайт Autocar си зададоха интересен въпрос: дали бензиновият двигател с вътрешно горене е готов да даде път на "по-зелените технологии" като хибридите, например? Автомобилите на ток от средния клас не изненадват никого, но какво може да се каже за такива спортни коли като Porsche?

Битка между хибрид и ДВГ (ВИДЕО)

Не е трудно да се забележи, че в последно време суперавтомобилите все повече прибягват до електрически трикове. На компактния хечбек това помага да увеличи горивната ефективност, но в този случай става дума за нарастването на мощността. Именно по този път тръгна новата Panamera Turbo S E-Hybrid, чиято обща мощност (V8 + електрически двигател) е 680 к.с.

От другата страна на кантара е Porsche 911 Turbo S. Със своите 588 конски сили, той е "по-слаб" с 92 кончета, на пък е значително по-лек - със 700 кг. Кой ще спечели това интересно драг състезание?

 

0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Електричките са пълен майтао!
  • #9
    3 rate up comment 16 rate down comment
    Полестар ( преди 5 години )
    За първи път виждам чист бензин да победи.Електеическите са по-бързи-няма две мнения.
  • #8
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Кико ( преди 5 години )
    Миксерите могат да се похвалят само с едно ускорение до 100 и това е,ако пуснем долуспомената Тесла Р100D vs тоя хибрид на Порше по Тракия с постоянна скорост от 200,а недай си Боже и темп.на въздуха под 0С ,Теслата до Пловдив ако стигне ще е постижение.Истината е в хибрида,градско да имам 50-60 км на ток,а извън града не ми трябва
  • #7
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Силистренски джамбаз ( преди 5 години )
    Само дизел! TDI!
  • #6
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    някой от вас да е виждал тесла на писта смех смех ви казвам на половината обиколка пристига евакуатортолкова по темата
  • #5
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 5 години )
    Сравняваме чушки с домати, AMG GT-R срещу S 63/65, не става бате,бате. Едната работа е 100 коня по-мощна, другата работа е почти 1/3 по-тежка, за какви състезания говорим, едни и същи ли са обстоятелствата на измерването?
  • #4
    17 rate up comment 16 rate down comment
    thebrainless ( преди 5 години )
    Адекватно сравнение би било само Porsche Panamera Turbo срещу Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Тук се сравнява спортен автомобил и лимузина със спортен характер.
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Само примера с Тесла С важи (не че е малко)Останалите данни за електричките които цитираш за сега са само на хартия. Съгласен съм че има голям шанс да ги покрият, но има време докато се случи
  • #2
    22 rate up comment 28 rate down comment
    Хаха ( преди 5 години )
    И кои митове се "развенчават" ???Електричките безпорно ускоряват по бързо. Тесла P100D ускорява до 100 за 2.5 секунди а дори не е спортен автомобил. Това си е 5-7 местен семеен седан със два бажника.Новия роудстър ускорява до 100 за 1.9 секунди а 400 метра драг минава 8.9 секунди! Максималната му скорост е над 400км/ч.И това са параметрите на БАЗОВАТА версия.Ще има и по мощна версиия.Също виж параметрите на Rimac. Невероятни са!
  • #1
    29 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тъй като вече масово се развенчават митовете за ускорението на електичките, започват да измислят видеа с уж малки разлики. А разликитте са си големи.