IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пиян шофьор заспа, докато пътуваше на автопилот

На моменти неговата Tesla Model S се движела с над 110 км/ч

Пиян шофьор заспа, докато пътуваше на автопилот

Полицията в Калифорния в 3 часа сутринта в неделя е засякла електромобил Tesla S да се движи по шосе 101 със скорост от 112 км/ч. Когато служителите на реда настигнали седана и се опитали да го спрат, видели, че водачът зад волана спи, докато колата се движи при това с висока скорост.

Пиян шофьор заспа, докато пътуваше на автопилот

По информация на местното издание Tjournal, зад волана на електромобила е бил 45-годишният Александър Самек – член на управа на градчето Лос Алтос, който оглавява комитета по градско планиране. Въпреки подадени сигнали, той не реагирал и това накарало полицаите да предприемат мерки за спирането на колата.

Операцията на служителите на реда се оказала успешна, след като техният автомобил задминал движещата се на автопилот Tesla и започнал да намалява скоростта. Това принудило и системата на електромобила да намали и в крайна сметка да спре напълно.

Самек бил проверен за алкохол, след което съответно и арестуван. Пробата е отчела няколко пъти по-високо от допустимо ниво на алкохол в кръвта. Любопитното в случая е, че по време на движението електромобилът не е превишил указана от пътните знаци скорост.

Снимка: Tesla Motors

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Hameleon4o ( преди 4 години )
    Добре де - нали не е превишавал скоростта, що са го спрели тогава?
  • #10
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Добре, че са се сетили как да го спрат. Ако бяха нашите сигурно щяха да се разсвирят или да почнат да мятат бутилки :)
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Tesla има такъв датчик.
  • #8
    1 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    До "Да" - това колата да те закара в къщи много евентуално ще бъде постигнато с 5то поколение на автопилот и система за автономно придвижване - тесла няма подобно! Тесла за разлика от всички други производители, които са отговорни към пътната сигурност просто не е поставила датчик, да си държиш ръцете на волана и ако ги махнеш за по-дълго време да отбие и да спре - ЩОТО ИЛОН Е ПРЕСТЪПНИК!
  • #7
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Потресаващото в случаяе, че ватманите оправдават случилото се и даже са горди! Автопилота на Тесла не е дори 3то поколение по-скоро е нещо от рода на 2+ ЧИСТ КЪСМЕТ, че ченгетата са го засекли на магистралата и тоя *** не е утепал някой! Не търсете индулгенции че няква ***;а електроника щяла да ви закара в къщи като ви се допие!!!
  • #6
    15 rate up comment 5 rate down comment
    zoom in ( преди 5 години )
    За мен този инцидент дори е по-скоро живо доказателство, защо не трябва да има автопилот - пиян, не-пиян "шоферът" се отпуска и колко му е да заспи, дори и да не е пиян...Ако колата не може да се оправя АБСОЛЮТНО сама при всякакви ситуации, то според мен това, което имаме в момента като автопилот е вредно и очевидно опасно.
  • #5
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ми великите умове, да решат - ще караме ли или ще спим!?Защото ако ще ни изземват функциите на шофьори ние не сме длъжни да стоим постоянно нащрек да не би великото им творение ще допусне грешка във всеки един момент и да трябва да го коригираме.
  • #4
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    аман от толерастии.. модерни извращения.. докато не се докаже, че е достатъчно безопасно, автопилотът трябва да е забранен. ако сгази малко дете кой ще го лежи? ако убие 10 човека по пътя, кой е виновен? И не ми казвайте: ама ако е човек също може да го направи.. човека си носи отговорност.
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Автопилота е за да не трябва да вършиш всичко сам - да се отпуснеш повече и да следиш само пътната обстановка и т.н.А не да легнеш да спиш.
  • #2
    0 rate up comment 14 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Добре де, автопилота защо е превишил разрешената скорост?Да не би пак да четем от приказките на Шехерезада?