IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW слага на X5 мотора от 8-Series

Модификацията M50i заменя xDrive50i на върха на гамата на всъдехода

BMW слага на X5 мотора от 8-Series

В последно време компанията BMW е сериозно заета с разширяване на своята гама SUV-модели. Баварците пуснаха на пазара нови X4 и X5, а скоро към тях ще се присъедини и X7. Едновременно с това се подготвя излизането на ново X6, както и на спортното X5 M, което се тества усилено.

BMW слага на X5 мотора от 8-Series

Преди това обаче BMW ще пусне на пазар най-мощния (поне към момента) вариант на X5. Това е модификацията M50i,  чийто прототип беше забелязан по време на изпитания. Всъдеходът ще получи нов двигател – 4,4-литровият битурбо V8, който дебютира при BMW M850i. Този агрегат развива мощност от 530 к.с. и 750 Нм въртящ момент, като работи с позната 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Към момента най-мощният вариант на всъдехода е xDrive50i, като той също разчита на 4,4-литров V8 с две турбини, но мощността му е 456 к.с. За клиентите в Европа се предлага и версията M50d, оборудвана с 3,0-литров дизел с 6 цилиндъра и мощност 400 к.с. При нея въртящият момент е цели 760 Нм.

Новият 4,4-литров V8 ще се поставя и под капака на следващото поколение на BMW X6, което трябва да бъде представено догодина. А след неговото излизане трябва да видим и чистокръвни X5 M и X6 M, които ще получат още по-мощен V8 под капака си. Той ще развива около 600 к.с.

Снимка: Motor1

Тагове: 8-series v8 bmw x5 m50i
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    V8 на БМВ никога не е бил за предпочитане, за сметка на I6 двигателите им. Над 6 цилиндъра са мерцедес, това е истината, бих поставил и някои двигатели на Ауди... сещате се кои, с които ауди искат да се разделят жалко!