IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво "вижда" автопилотът на Tesla (ВИДЕО)

В системата обаче има доста грешки

Какво

Потребител с ник Pranav Kodali публикува в YouTube доста интересно видео, което показва постъпващите данни от камерите на системата Autopilot на Tesla.

Ето какво

Според източника на този 360-градусов видеоклип, той показва работата на версията 2.5 на автопилота. Трябва да се отбележи, че самият автомобил, записан на видеото, се движи по серпентина.

Това видео също така е интересно и поради факта, че ни позволява да разберем точно как системата определя границите на пътното платно, различните знаци върху него и движещите се обекти. Освен това може да се забележат и някои доста сериозни грешки на системата. Въпреки усилията на инженерите на Tesla, те все още имат доста работа по автопилота, по-специално по отношение на определянето на правилната лента за движение.

 

Тагове: tesla
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Шофер ( преди 5 години )
    Ако е вярно това съм спокоен - ще имам работа до пенсия.
  • #13
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересно. Автомобилна медия цензурира думата "педaлi"
  • #12
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Насила е. Имаш ли го в колата, не можеш да включиш обикновен автопилот. А дори да караш сам на ***, автономното спиране работи винаги. А то греши от време на време. И скоро по закон всички коли ще го имат, за съжаление...
  • #11
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Ами там е работата я - прокарвате глупостите си само насила! Забраната на дизела е насила. Лансирането на електрички е насила. Дневните светлини са на сила, и автопилота ще дойде време в което някой омотляк с полит амбиции ще го направи насила. И после излиза някой и вика *** кой те кара...
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Все едно някой насила те кара да караш на този автопилот?
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Добре бе ***, моя коментар към фалшивото Тинтири е изтрит а неговия не - що?! Влиза потребител чете няма и да разбере, че са ми ползвали ника щото сте "забърсали" ама не всичко! И в крайна сметка кому е нужна тая цензура?!
  • #8
    3 rate up comment 6 rate down comment
    няма значение ( преди 5 години )
    Едно време и от влаковете и от парните машини са се плашили хората, които са свикнали векове да яздят коне. Да не говорим за самолетите - как ще летиш в небето бе, ами като паднеш!!!! Дайте малко време на тези технологии. Нямате си и представа колко е трудно това, което са постигнали и досега. Просто сме в началото на ревюлщцията. В много скоро време автономните коли ще бъдат много по-безгрешни от "перфектните" шофьори, които драскат коментари потопени в невежество.
  • #7
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    И преди съм питал любителите на Мъск и автономната мобилност - ще качите ли сутринта децата си на кола, която да ги закара да училище и да носи пълна отговорност за тях, а вие да си седите в къщи да довършвате кафето преди колата да се върне за вас, за да ви закара на работа?Аз се страхувам не децата, чужд човек като се качи при мен се оглеждам като гърмян заек щото нося отговорност за него, камоли да позволя на купчина евтини китайски кабеляци да возят децата! Сори ама нещо ви е сбъркано!
  • #6
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Аз съм тукашния кибик. Преоблеченият Дошовец. Обичам да пуши черно. Днеска ако не отровя двама-трима, се чувствам непълноценен. Нарочно форсирам черни турлуци дорде ми дойде настроението, че от толкова новини за Тесла ми се разваля!
  • #5
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Не е нужно да е в БГ и на запад не всички пътища са идеални, а и да са като падне първия сняг ходи търси маркери по които да се води...