IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-ненадеждните автомобили на възраст 3-4 години

Челната тройка в класацията на TÜV заемат Dacia Logan, FIAT Punto и Kia Sportage

Кои са най-ненадеждните автомобили на възраст 3-4 години

Изборът и покупката на употребяван автомобил е процес, продиктуван основно от ограничените финансови ресурси, ако не става дума, разбира се, за някое рядко превозно средство. Въпреки това, при купуването на кола втора ръка, купувачът, трябва най-вече да обърне внимание на състоянието й и да се опита да прогнозира бъдещата й недеждност.

Кои са най-ненадеждните автомобили на възраст 3-4 години

Експертите от  немската организация за техническите прегледи на автомобилите TÜV класираха 24 употребявани коли на възраст 3-4 години според тяхната надеждност. Автомобилите в тази възрастова категория са много популярни, защото още са напълно актуални, а сред купувачите и специалистите вече има достатъчно информация за надеждността им. Най-често срещаните проблеми сред колите в класацията са окачването, спирачната система и оптиката.

Ето и класирането на въпросните 24-ти модела (от най-надеждните към най-ненадеждните): BMW 5-series, Citroen C3, Ford Galaxy,  Hyundai i10, Nissan Micra, Citroen C4 Picasso, VW Passat, Volkswagen CC, Citroen Berlingo, VW Caddy, Ford Mondeo, Ford S-Max, FIAT Panda,   Kia Rio, SEAT Alhambra, Dacia Duster, VW Sharan, Dacia Lodgy, Dacia Sandero, FIAT 500, Ford Ka, Kia Sportage, FIAT Punto и Dacia Logan.

Снимка: Dacia
 

Тагове: tüv tuv
0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ivanov ( преди 1 година )
    Защо никой не говори за volvo
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дачийка ( преди 4 години )
    Не може да се сравнява Дачия и BMV. Все едно да сравняваш катър с арабски жребец. Едното струва 10000 евро, другото 50000. Първата и скъсват аспуха като такси в града, 10 15 шофьора, другата 1 2 собственици по магистрала. Ееее, направете критериите еднакви.
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Колега nenone, как по-точно кореспондират личните финанси на г-н Гон с изследването на TUV? Всеки който е работил поне малко за голяма компания знае че обвиненията на Нисан са абсурдни, и на бонусите се плащат данъци от самите бонуси, и истинската цел на въпросните обвинения е да се спре по-нататъшно обединение в Алианса. Но да се върнем на класацията, нали не си представяте че на коли за по 20К им се поставят керамични спирачки или спортно окачване?
  • #18
    6 rate up comment 3 rate down comment
    nenone ( преди 5 години )
    започват да излизат причините за ареста на дъртия мошеник Гомн, освен кражбите на фирмени пари! все пак той е начело на рено-групата последните 15 години и съответно класациите на неговите "подопечни", заемащи винаги последните места по качество и надеждност!
  • #17
    7 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    О, явно вече съм за очила.Извинявам се за неправилно прочетеното!Но се учудвам за Кия, наистина :)
  • #16
    5 rate up comment 4 rate down comment
    ADAX ( преди 5 години )
    Вече ФИАТ ли плащат за поддръжката на сайта, забравих да попитам?Сайта още ли се поддържа от някакъв *** в Търново?Големи сте oвце!
  • #15
    14 rate up comment 2 rate down comment
    С опит ( преди 5 години )
    Човек, това е класация на най-ненадежните автомобили. А от тях вече най-надежният е БМВ 5 серия. това обаче не го прави по-малко ненадежден.
  • #14
    5 rate up comment 10 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Абе вие оставете класацията като цяло.Кажете ми ФИАТ какво прави в най-надеждните автомобили? Това шега ли е?Щях да разбера да ми пишат Пежо, Хонда, Мерцедес, БМВ, Субару, Нисан...А те - ФИАТ!ШЕГУВАТЕ СЕ, НАЛИ?!
  • #13
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Фолк с Ваген и дериватите им са най-НЕнадеждните и това се знае от всеки с поне малко обща култура по отношение автомобилите. КИА също са доста зле. Уж много качествени, а всъщност са пълно дръвце. Поне цените пред3 им бяха нормални, а сега ни цената нормална,ни качеството. Също като селската марка. Само дето там имаме и много лъжи и манипулации като бонус.
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Радев ( преди 5 години )
    Явно се има предвид предното поколение на "Спортидж", тъй като актуалното има много висок рейтинг във всички тестове досега.