IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте първия аржентински електромобил

Автономният пробег на Volt e1 е 150 км, а цената му - 33 000 лева

Вижте първия аржентински електромобил

В Аржентина дебютира първата "зелена" кола, създадена от местни инженери. Тривратката се нарича Volt e1. Продажба на модела е насрочена за пролетта на следващата година, а базовата му цена ще бъде 750 хиляди аржентински песо, или 33 100 лева.

Вижте първия аржентински електромобил

Дължината на електрическия автомобил е едва 2,8 м, но въпреки скромните му размери в него могат да пътуват двама възрастни и две деца под 12 г. Освен това разработчиците са предвидили и място за багажник, макар и не много просторен - 300 литра.

В интериора на автомобила може да се види виртуален приборен панел и голям 16-инчов сензорен екран, предаващ изображение с ефект на "птичи поглед", както и проекционен дисплей.

Вижте първия аржентински електромобил

При производството на каросерията на електрическото превозно средство са използвани композитни материали, а общото му тегло е 550 кг. С едно зареждане Volt e1 може да измине 150 км. Максималната скорост е 110 км/ч.
 

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много криво бе, те арките на калниците са ги шглокили в доста свободен стил. все едно е картонено и измазано с кит отгоре.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    ................. ( преди 5 години )
    "предаващ изображение с ефект на "птичи поглед""...................... че ако за тази кола ти трябва тази екстра по-добре да не шофираш.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ужас-с-с ( преди 5 години )
    Съотношението "телевизор":кола е умопомрачително. Също така искам да видя състоянието на манекена вътре след crash test между това (не смея да го нарека кола) и камион.