IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще защити водачите от радарите и камерите

Новата система за ограничаване на скоростта ще дебютира при S-Max

Ford ще защити водачите от радарите и камерите

Компанията Ford разработи нова система - FIntelligent Speed Limiter, която представлява автоматичен ограничител на скоростта. Тя ще дебютира при следващото поколение на S-Max и ще помага на водачите да избегнат непреднамерено увеличение на позволената скорост.

Ford ще защити водачите от радарите и камерите

Както обясни Стивън Кепс, който отговаря за разработката на активните системи за безопасност във Ford Europe, функцията Intelligent Speed Limiter работи при скорост от 30 до 190 км/ч. Шофьорът може да я активира с бутона за круиз-контрол, като зададе максимална скорост на автомобила си.

По време на движение скоростта се коригира автоматично, като компютърът използва данни от навигационната система и информация от камери на предното стъкло. Всичко това е част от системата за разпознаване на пътните знаци. Интелигентият ограничител на скоростта непрекъснато обновява получаваната информация, като я предава на компютъра. Съответно той коригира подаването на гориво и намалява скоростта, там където е нужно. Така се постига и по-плавно спиране.

Когато участъкът със съответното ограничение на скоростта завърши, водачът може отново за ускори до зададената скорост, но само в тези случаи, когато тя не превишава съответния лимит. Шофьорът има пълна свобода на избора, като с натискане на педала на газта докрай ограничителят на скоростта се изключва.

Снимка: Ford

Тагове: ford s-max
0 от 500