IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla модернизира зарядните си станции в Европа

Model 3 за Стария континент вече ще е оборудван с конектора CCS Combo 2

Tesla модернизира зарядните си станции в Европа

Феновете на Tesla знаят, че  компанията разработи собствен стандарт за бързо зареждане DC зареждане, както и свой патентован щепсел, защото не можеше да чака останалите автомобилни производители да се договорят за единен стандарт. Това е само един от многото начини, по който компанията избра да прави нещата по своя си начин.

Tesla модернизира зарядните си станции в Европа

Така че някои сигурно ще се изненадат да научат, че европейската версия на Model 3 ще има същия щепсел, който се използва от обикновените електромобили. Tesla потвърди, че колите от този модел, които ще се продават в Европа, ще имат заряден порт CCS Combo 2. Разработват се също така адаптори за  Model S и Model X.

Tesla модернизира зарядните си станции в Европа

Станциите за бързо зареждане никнат като гъби в Европа. Ionity, съвместно предприятие на няколко автомобилни производители, смята да инсталира около 400 станции по магистрали на континента до 2020 г. Разбира се, водачите на Tesla могат да използват такива мрежи от трети страни в допълнение към  Supercharger на компанията, но това в момента изисква наличието на скъпия адаптер CHAdeMO, който има някои недостатъци и още не е съвместим с Модел 3.

Tesla модернизира зарядните си станции в Европа

Сега Tesla ще премахне проблема, като оборудва Model 3 със стандартен CCS порт и модернизира Supercharger станции с двойни кабели. Така шофьорите да могат да зареждат своите коли Tesla, оборудвани или със CCS, или с конектора Type 2 Mennekes, който сега се използва от европейските версии на Tesla.

Тагове: tesla tesla model 3
0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    До Тинтири-пендири:Интересно ми е как печелят от зарядните като до момента всички собственици на Тесла ги ползват безплатно?
  • #1
    0 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Нормално - дефакто само от зарядните печели и само тук ще намери балъци с промити кокоши мозъчета за талигите си...