IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кубица се връща във Формула 1 с 10 милиона евро

Полякът ще е титуляр в Williams с рекордна за Полша спонсорска сделка

Кубица се връща във Формула 1 с 10 милиона евро

Най-успешният източноевропейски пилот в историята на Формула 1 Роберт Кубица се завръща догодина като титуляр в Williams. Слухове за тази сделка вървят от месеци, а досега полякът беше тестпилот на британския тим.

Кубица се връща във Формула 1 с 10 милиона евро

Според полската преса Кубица ще осигури 10 милиона евро за бюджета на Williams за догодина, като парите идват от петролната компания PKN Orlen. Сделката за връщането на Роберт като титуляр във Формула 1 е най-големият спонсорски договор в историята на Полша и рекламите на PKN Orlen ще се появят на борда на колите на Williams, гащеризоните на пилотите и екипите на механиците и инженерите.

Заради титулярното място в Williams Кубица отказа да е пилот по развитието в Renault, където щеше да работи на симулатора и трети пилот във Ferrari, където освен работа на симулатора му предлагаха и участия в няколко петъчни тренировки с кола на Haas.

Кубица пострада тежко в рали катастрофа в началото на 2011 година, след което претърпя няколко операции, при които лекарите успяха да спасят и възстановят дясната му ръка. След това полякът участва в редица състезания, включително и в световния рали шампионат, като едва в началото на този сезон обяви, че е готов да се върне във Формула 1.

В края на миналата година той загуби битката за титулярното място в тима срещу Сергей Сироткин, но през 2019 ще го гледаме като съотборник на дебютанта Джордж Ръсел. Наскоро Роберт потвърди и слуховете отпреди няколко години, че по време на катастрофата в малко италианско рали през февруари 2011, той вече е имал предварителен договор с Ferrari, за да премине в Скудерията от Renault.

Тагове: williams
0 от 500