IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите представителни автомобили за 2018 г.

Класацията на изданието Autocar включва модели на 5 марки

Най-добрите представителни автомобили за 2018 г.

Ако сте собственик на петролна компания, но все още нямате представителен автомобил, ето ви малко помощ. Британското издание Autocar направи своя класация за Топ 10 на луксозните и съответно суперскъпи машини, които са най-подходящи за много богати хора.

1. Rolls-Royce Phantom

Осмото поколение на Rolls-Royce Phantom беше показано през юли 2017 г. и почти веднага получи отлични оценки от експертите, медиите и клиентите. Те определено харесаха екстравагантния дизайн, подсказващ за богатство и лукс, високия комфорт и отличното управление. Специално бяха отличени настройките на кормилната уредба и на V12 двигателя, който реагира незабавно след натискане на газта.

Най-добрите представителни автомоболи за 2018 г.

Въпреки внушителните си размери, тежащият почти 3 тона седан ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди, което е по-бързо от последното поколение на спортния Ford Focus RS. Това става благодарение на V12 мотора с две турбини и обем 6,75 литра, който развива 563 к.с. и 900 Нм въртящ момент.

2. Mercedes-Maybach S650

Един от най-особените и най-скъпи автомобили на планетата предизвиква възхищение още от пръв поглед. Той се появи през 2014 г., като обедини максималния лукс на марката Mayabach с най-съвременните технологии на Mercedes. Това прави лимузината максимално приятна както за возене, така и за управление.

Най-добрите представителни автомоболи за 2018 г.

Този черен красавец е оборудван с 6,0-литров V12 с две турбини, развиващ 620 к.с. и 1000 Нм въртящ момент, което позволява ускорение от 0 до 100 кч/ч да 4,7 секунди – нещо, с което не всяка спортна кола може да се похвали.

3. Bentley Mulsanne


Тази лимузина е толкова аристократична, че хората разбират за нейната поява, още преди да се е появила пред тях. На вид тя е по-скромна и по-сдържана от Rolls-Royce, но предполага лукс от най-висока класа. Това се дължи и на скъпите материали, които са използвани за направата на нейния интериор.

Най-добрите представителни автомоболи за 2018 г.

Техническите характеристики на Mulsanne също не са за пренебрегване. Под капака е поставен бензинов V8 двигател с обем 6,7 литра, който развива 530 к.с. и 1100 Нм въртящ момент.

4. Rolls-Royce Cullinan


Абсолютният новак в тази група дебютира през лятото, като бе приет на нож от някои фенове на аристократичната британска марка. Само че огромният интерес към първият всъдеходен модел в историята на Rolls-Royce показва, че създателите на тази кола не са сбъркали.

Най-добрите представителни автомоболи за 2018 г.

Cullinan предлага отлична управляемост и безупречен комфорт, като това се дължи на регулируемото пневматично окачване и на системата за задвижване на четирите колела на BMW. Задвижването е поверено но 6,75-литров V12 с двойно турбо, който развива 563 к.с. и 850 Нм въртящ момент.

5. Bentley Bentayga


Великолепният интериор на Bentayga показва какво трябва да очакваме от този автомобил. Неговата цел е да предизвика революция в класа на всъдеходите, като накара дори най-консервативните клиенти да се замислят за покупката му.

Най-добрите представителни автомоболи за 2018 г.

Автомобилът се предлага в два варианта на мощност – с V8 и W12 двигател, а съвсем скоро ще получи и хибридна версия. Най-мощната модификация е оборудвана с W12 двигател с две турбини и обем 6,0 литра. Тя развива 600 к.с. и 900 Нм въртящ момент.

6. Rolls-Royce Ghost

Този модел е определян като „класика, която винаги е на мода”. Той беше представен през 2009 г. и получи името си – „Сребърния призрак”, в чест на автомобил от 1960 г. Платформата му е на BMW 7-Series, като е по-лек и по-подвижен Phantom,

Най-добрите представителни автомоболи за 2018 г.

Според експертите, Ghost може и да не е толкова впечатляващ като лимузина, но пък превъзхожда всички останали автомобили от този клас с управляемостта си и пътното поведение, които доставят огромно удоволствие. За това помага и 6,6-литровия V12 мотор с две турбини, който развива 562 к..с. и 780 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 4,7 секунди.

7. Range Rover SVAutobiography

Този модел на Range Rover премина дълъг път преди от луксозен всъдеход са се превърне в премиум луксозен автомобил. Дългият 5,2 метра SVAutobiography тежи 2,6 тона и се сглобява на ръка. Именно той е замислен като първият супърскъп и луксозен всъдеход, като отлично се справя с тази си мисия.

Най-добрите представителни автомоболи за 2018 г.

Под капака на автомобила може да бъде поставен един от трите двигателя – бензинов V8, дизелов V8 и хибрид с 4-цилиндров бензинов мотор. Интериорът прави впечатление не само с лукса, но и с огромното пространство в салона. Материалите са по-скъпи от тези при стандартния Range Rover, а комфортът и уютът са несравними.

8. Rolls-Royce Dawn


Суперлуксозен кабриолет с 4 места е нещо, което рядко се среща на пазара. Представеният през 2016 г. Dawn беше определен от създателите си като „най-сексуалният Rolls-Royce, правен някога. И е факт, че тази машина предизвиква големи емоции и няма как да остави някого равнодушен.

Най-добрите представителни автомоболи за 2018 г.

За това помагат не само лукса и скъпите материали, но и 6,6-литровият V12 под капака. Той развива мощност от 563 к.с. и 820 Нм, които позволяват на тежащия 2,5 тона автомобил да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди.

9. Bentley Flying Spur

Този модел се появи още през 2006 г., а през 2013 г. излезе и второто му поколение. Въпреки че е най-ниско в гамата на марката, Flying Spur предлага интериор, създаващ действително разкошна атмосфера. Всеки детайл и максимално изпипан и елегантен.

Най-добрите представителни автомоболи за 2018 г.

Активното пневматично окачване прави пътуването и шофирането още по-приятни дори при лош път. Задвижването на най-скъпата версия става с 6,0-литров W12 с две турбини, развиващ цели 626 к.с. и 820 Нм въртящ момент.

10. Mercedes-AMG S65 L

Техническите компоненти на лимузината Mercedes-Benz S-Class не са променяни от над 10 години, но когато под капака има V12 мотор с 621 к.с. и 1000 Нм въртящ момент, нещата стават различни. Този автомобил е дълъг 5,3 метра и тежи 2,5 тона, но ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди-

Най-добрите представителни автомоболи за 2018 г.

Всъщност S65 L си остава луксозен автомобил с безкомпромисен комфорт и забележителни технически характеристики. Нивото на лукс е без конкуренция, а в комбинация с високата производителност нещата стават още по-впечатляващи. Просто на света има много малко коли, които могат да предложат подобна комбинация.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сивик е най яката кола
  • #17
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 5 години )
    Мдаа...значи дори и в мечтите си не си "почтен и честен пич"!
  • #16
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Наскоро пред работата някой беше спрял като този МБ Майбах, огромен и супер класен изглеждаше. Направо да се чудиш какъв трябва да си в БГ за да си с тази кола, едва ли почтен и честен пич. Както и да е, бентлито и ролса са по екзотични, по шик, но ако трябва да се доверя на техниката вземам Мерцедес....в мечтите, разбира се :)
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 5 години )
    Не казвам какви са фактите :)Те заводи имат на всякъде производителите, като една марка е купена от VW концерна например - тя започва да следва линията на развитие на фирмата майка. Затова като влезеш в бентлито - дисплей на инфотймънт, скоростен лост (и кутия) и други части от интериора са като взети директно от Ауди, ФВ. Единствено на праговете пише, че е сглобено във Великата БританияКакво му е британското? да не мислиш, че в завода го асемблират чистокръвни британци и затова е специално :)
  • #14
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до: v-1 ( преди 5 години )
    Значи искаш да кажеш, че в лотус, като слагат двигател на Тойота е японска марка?!С ментални проблеми ли си или само така си пишеш, колкото да не заспиш?
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Радев ( преди 5 години )
    Тъй като класацията е на британска медия, логично е в нея да има най-много представители на марки от острова. Не знам само как са пропуснали да набутат и един Jaguar :) Иначе във всички тестове дори конвенционалната S-класа е безапелационен лидер и сравняването с новото А8 е просто смехотворно по отношение на комфорта возене.
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 5 години )
    Да Бентлито е не немска кола, ама под капака двигателя е немски... :))) Същото важи и за ролса
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ауди А8 "слага в джоба си" еС-класата, понеже папагалите, гледат луксозните лимузини, да бъдат и "спортни" едновременно. Ако бъдат сравнявани от гледна точка на лукс (както трябва да е), просто Бенца избърсва пода с Ауди-то. Краля е един момчета, колкото и да се напъвате...
  • #10
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    това е все едно да кажеш че Нокия 8800 или Верту са най-добрите представителни смарфони.То е важно и за какъв искаш да се представиш - за почитател на ретро автомобилите или за пич от 21 век.Ако е второто колата е Тесла.
  • #9
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    понеже излезе след мерца и бмв, ауди А8 слага в малкия си джоб всичко друго на пазара В МОМЕНТА !тази статийка е доста стара явно !