IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа и по-малък кросоувър на ток

Електрическият Q2 L e-tron излиза на пазара догодина

Audi показа и по-малък кросоувър на ток

Компанията Audi отбеляза със специално събитие 30-годишнината от партньорството си с китайския производител First Automotive Works (FAW), като на него беше показана първо официално снимка на електрически кросоувър Q2 L e-tron. Това е и първият модел на ток на немската марка, създаден за пазара в Китай, като продажбите му ще стартират догодина.

Audi показа и по-малък кросоувър на ток

Любопитното е, че по-големият електрически кросоувър Audi e-tron, чиято премиера беше тази есен, ще се появи в Китай едва през 2020 г. И ако той вече е добре познат, то официални подробности за компактния SUV-модел Q2 L e-tron липсват.

Неофициално се твърди, че в основата на електромобила е платфомата MQB, като пробегът на модела с едно зареждане е около 500 км. Дизайнът на кросоувъра е напълно традиционен, за да може да се хареса на местните купувачи. Като цяло той до голяма степен повтаря този на e-tron.

Бъдещият Q2 L e-tron е част от стратегията та Audi за „локализация” на различните модели, като се взимат предвид специфичните изисквания на китайските клиенти. Основна роля в случая играе и предлагането на специални цифрови сервизи. Компанията стана първият производител, който предложи в Китай специално разработени 3D-карти и система за разпознаване на йероглифи.

Audi показа и по-малък кросоувър на ток

Първият електромобил на Audi – кросоувърът e-tron (на снимката), беше показан през септември. Машината разполага с два асинхронни електромотора със съвкупна мощност 360 к.с. и 561 Нм въртящ момент. Капацитетът на батериите е 95 кВт/ч, което осигурява пробег от едно зареждане от 500 км според новия цикъл за измерване WLTP.

Снимка: Motor

Тагове: audi q2 faw q2 l e-tron
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 5 години )
    Много продуктивна компания! Всяка седмица вадят нов модел, концепти да иска човек. И всичките вървят много, с голям пробег - от 500км нагоре, а електричките им правят Тесла смешни :))))
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Цифровите сервизи" явно трябва да са цифрови услуги. Не за първи път преводачите използват този сомeлиерски термин по този забавен начин.
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аман с това показване. Нещо няма ли да пуснат в производство!
  • #1
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Идеален е. Проблема е, че като се отдалечи от контакта го връщат с бутане.21 век сме. Нокия вече е мъртва, анцузите адибас не са на мода, немските премиуми са ретро автомобили.