IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-неизвестните седани на Volkswagen

Те се ползват с голяма популярност на китайския пазар

Най-неизвестните седани на Volkswagen

Китайският пазар все още е всеобхватно място. Много автомобилни производители продават там всичко, което не могат да пласират на други места. Често под една и съща марка на местния пазар има няколко модела от един клас, но всички явно се окей с това. Седаните са традиционно популярни в Китай. Volkswagen предлага много такива на местния пазар, но европейските купувачи не са чували нищо за тези модели. Какво представляват?

Volkswagen Santana

Най-неизвестните седани на Volkswagen

Може би сте чували смътно за този автомобил, но не си спомняте нищо. Междудругото, този евтин седан е един от най-популярните модели на VW на китайския пазар. Този автомобил до голяма степен е унифициран с добре познания ни Skoda Rapid, а за да е по-евтин в него са използвани дори компоненти от моделите през 90-те години на миналия век. Явно обаче, нещата са се получили.

Volkswagen Bora

Най-неизвестните седани на Volkswagen

Bora, името, което някога бе известно на европейските купувачи, сега вече е в Китай. Автомобилът и изграден върху платформата MQB и е малко по-голяма от откровено бюджетния Santana. Този седан е позициониран, разбира се, и по-високо, но въпреки това си остава не толкова скъп автомобил. Моделът е насочен предимно към младите клиенти.

Volkswagen Sagitar

Най-неизвестните седани на Volkswagen

Тук всичко е просто: под името Sagitar в Китай се продава VW Jetta. Не толкова отдавна моделът напусна европейския пазар, за да не спори с Passat под тежестта на растящата популярност на кросоувърите. В Китай обаче седаните още са популярни, така че скоро новият Sagitar, който изглежда точно като северноамериканската Jetta, ще пристигне на пазара в Поднебесната империя и ще се хареса на млади, но вече по-успешни купувачи.

Volkswagen Lavida

Най-неизвестните седани на Volkswagen

Трябва да се отбележи, че на китайския пазар Volkswagen си позволява по-смели обрати по въпросите на родословието на местните модели. По-ранореди  Lavida бе в голяма степен бюджетен и доста компактен автомобил. Сега моделът вече има изключително елегантен вид на четириврато купе и очевидно придобива качествено различен имидж.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500