IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп се среща с шефовете на германската автомобилна индустрия

На разговорите във Вашингтон ще бъде търсено ново споразумение за митата на внасяните от Европа коли

Тръмп се среща с шефовете на германската автомобилна индустрия

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е отправила покана към изпълнителните директорите на трите водещи германски автомобилни производителя. Те трябва да посетят Белия дом в края на месеца, за да обсъдят ново търговско споразумение за внасяните в Щатите автомобили от Европа.

Тръмп се среща с шефовете на немската автомобилна индустрия

Според Automotive News, изпълнителните директори на BMW AG, Daimler AG и Volkswagen AG са били уведомени, че визитата им в САЩ е неофициална, но те вече са провели разговори с властите в Берлин по темата. От Белия дом засега не коментират темата.

Президентът на САЩ се надява да постигне по-широка търговска сделка с ЕС, след като преговорите между Вашингтон и Брюксел през последните месеци вървят много трудно. Тръмп заплашва да увеличи митата на внасяните в страната автомобили от Европа, но от ЕС го предупредиха, че ще наложат данък върху цифровите услуги, което сериозно ще засегне техонологични компании като Apple и Amazon.

Комисарят по търговията на ЕС – Сесилия Малмстрьом, беше във Вашингтон през миналата седмица, за да обсъди разширяване на търговското споразумение между двете страни. Тя е срещна с представителя на САЩ – Робърт Лайтхайзер, като разговорите им бяха съсредоточени главно върху регулаторното сътрудничество и не засегнаха тарифите на автомобилите.

В същото време за Германия е много важно да постигне изгодно споразумение по въпроса. Volkswagen произвежда в Тенеси популярни модели като Passat и Atlas, а в завода на BMW в Южна Каролина се сглобяват повечето кросоувъри от семейството X. Фабриката на Mercedes в Алабама пък произвежда седана C-Class, както и SUV-моделите GLS и GLE.

Снимка: Autonews

0 от 500