Вход   Регистрация

Арестът на Гон свали акциите на Nissan, Mitsubishi и Renault

Арестът на Гон свали акциите на Nissan, Mitsubishi и Renault
 

Френски министър поиска смяната на шефа на Renault

Напълно очаквано арестът на големия шеф на Renault-Nissan Карлос Гон в Япония се отрази негативно на курса на акциите на автомобилните марки, които са част от алианса. Акциите на Nissan паднаха с 4%, тези на Mitsubishi – с 7%, а на Renault – с 2,5% днес, като вчера спадът им беше с 8% и те достигнаха най-ниското си ниво на европейския фондов пазар от 4 години насам.

Арестът на Гон свали акциите на Nissan, Mitsubishi и Renault

Все още потвърдената информация за разследването, което върви срещу Гон, не е много, но реакциите на ареста му са интересни.

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че страната ще следи „изключително внимателно” за стабилността на Renault Group и алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, но обясни, че „все още е твърде рано за коментар на фактите” около ареста и разследването на делата на Гон.

Освен това Макрон обеща и „цялата подкрепа” на френското правителство на служителите на Renault, тъй като компанията е един от символите на френската индустрия, не само на автомобилостроенето й. Очаква се, че тази седмица Nissan ще освободи Гон, като е вероятно той да загуби постовете си и в Renault, Mitsubishi и в алианса.

Френският финансов министър Бруно ле Мер заяви днес, че Гон „не е в позиция” да остане начело на Renault, а френската държава държи 15% в автомобилния производител. Очаква се днес бордът на директорите на компанията да избере временен заместник на Гон за поста главен изпълнителен директор. Ле Мер допълни, че запазването на съюза между Renault и Nissan остава приоритет за Франция и Япония, както и за двете компании.

Реклама  


Купи Renault

Виж всички обяви

Коментари ( 18 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 3 седмици )

Статията е доста подвеждаща и тенденциозно написана. Много тънко и подмолно иска да ни каже, че арестуваният е невинен и видите ли лошите японци си разчистват сметките с него.
Аз не казвам, че не е така или е така, а просто казвам, че без да се знаят подробностите по обвиненията и делото няма как да се съди предварително.
А че Рено са полудържавна перачница е всеизвестно на всеки и спор за това не трябва да има. то е факт. там където държават се меси в правенето на коли коли не стават. Рено, ФВ
Отговори
 
+2
 

Положителни: 4  Отрицателни: 2

от: Друг анонимен ( преди 3 седмици )

Рено вече 50 години е във фалит и се издържа от ежемесечните държавни помощи! Перачница(жабарски символ, според бабоеба макарон) а не производител на коли!!
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 3  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 3 седмици )

Японците искат да си върнат контрола, ама всичи видяха какво стана с нисан и Мицубиши, японците не могат да се справят сами и пак ще отидат към фалит.
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 1  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 3 седмици )

Пичове оставете Факт да се самонавива че Рено 19ката завещана от баща му е най-добрата кола и го оставете да си дрънка глупостите. Сигурен съм че като го питат какво кара с половин уста промрънква Р'но с надежда да не обърнат внимание и да не го съжалят. Тук може да вилнее на воля и да си отпусне изстрадалата душичка. Ако баща му му беше оставил да кара Трабант сигурно сега щеше да обяснява че няма по-добра кола от това хахахаа
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 2  Отрицателни: 4

от: Дедо ( преди 3 седмици )

Мозъчни донори...
Отговори
 
+1
 

Положителни: 2  Отрицателни: 1

от: До ФАКт ( преди 3 седмици )

А Рено какво продават в САЩ? 2 ДВА пъти по-малко продажби от Нисан имат фирмата с емблема на пут*а. Без Дачия и ВАЗ - 3 пъти. Ето това са фактите. А Гон ако е бъркал в меда ще си го получи както трябва да се случва с всички такива тарикати.
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 5  Отрицателни: 6

от: ! ( преди 3 седмици )

Крайно време е здравните служби да задължат слагането на този надпис:
"Внимание! Рено е опасно за вашето ментално здраве!"
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 5  Отрицателни: 7

от: Факт!-тическия ... ( преди 3 седмици )

редовно ползва рено! Вижте го как се е овъртел и бълнува денонощно.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 6  Отрицателни: 3

от: Факт! ( преди 3 седмици )

Покажи Коментара
Може да е поръчка на Фау Ве нищо и без Рено с Немция е свършено едва ли има сектор в който да са на ниво.Жълтуранците ще ядат дървото Нисаните в Щатите освен пикапа Титан и Още един два модела са непродаваеми Лиифа издъхва пред Тесла модел 3 а в Европа ги няма никви за другите региони пък да не говорим.
Отговори
 
 -7
 

Положителни: 3  Отрицателни: 10

от: Дедо ви ( преди 3 седмици )

и да знаете от мен - държавата винаги и навсякъде е лош стопанин!
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 6  Отрицателни: 9

от: Трябва да си ... ( преди 3 седмици )

Покажи Коментара
наистина доста увреден за да чакаш качествена продукция от едно дефакто социалистическо предприятие, командорено от държавата - което се доказва за стотен път при Рено!
На този Гон главният грях беше опита за приватизация на Рено и откъсването му от държавата и ето какво стана.
Отговори
 
 -7
 

Положителни: 2  Отрицателни: 9

от: Дошо ( преди 3 седмици )

Рано или късно полудържавните перачници рено и СОЦваген си намериха майстора! Едните от люлката на демокрацията, а другите от великата страна на изгряващото слънце - най-достойните нации в света!
А тук некви нека си реват комунистическите обяснения и измислици.
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 7  Отрицателни: 10

от: Факт!-тически ... ( преди 3 седмици )

ползваш ли рено уврежданията са неизбежни! На ментално ниво.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 9  Отрицателни: 9

от: Анонимен ( преди 3 седмици )

Точно така си е. Отдавна японците желаят да си върнат пълния контрол и са склонни да влезнат в съюз с конглокенцията на собствените си фирми. Бас ловя, че в даден момент нещата ще станат ясни и ще бъде явно кой е спечелил от срива на акциите.
Отговори
 
+11
 

Положителни: 17  Отрицателни: 6

от: Анонимен ( преди 3 седмици )

Покажи Коментара
Още една овца изблея. Айнщайнчо ако японците са го закъсали а франсетата са толкова добре за чий дедов жълтите ще искат са се отървават от тях?
Отговори
 
 -5
 

Положителни: 8  Отрицателни: 13

от: Факт! ( преди 3 седмици )

Японското правителство както и цялата им потъваща държава са бита карта.Дългът им е 200+% от БВП бетер САЩ са.Опитват се да се отърват от французите прав им път нека потъват сами!Копаят дъното тия!
Отговори
 
+6
 

Положителни: 17  Отрицателни: 11

от: Анонимен ( преди 3 седмици )

Много простояат народ има ей. Нападали го щото се справял. OMG. Японското правителство значи го атакува за да смъкне цената и да разклати доверието в 2 авои водещи компании - исан и Мицубиши където управлява Гон. Мнооого логика и овча мисъл има тука
Отговори
 
  0
 

Положителни: 13  Отрицателни: 13

от: Анонимен ( преди 3 седмици )

Нападат го защото се справя добре и явно им е неудобен.
Отговори
 
+11
 

Положителни: 18  Отрицателни: 7


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising