IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Арестът на Гон свали акциите на Nissan, Mitsubishi и Renault

Френски министър поиска смяната на шефа на Renault

Арестът на Гон свали акциите на Nissan, Mitsubishi и Renault

Напълно очаквано арестът на големия шеф на Renault-Nissan Карлос Гон в Япония се отрази негативно на курса на акциите на автомобилните марки, които са част от алианса. Акциите на Nissan паднаха с 4%, тези на Mitsubishi – с 7%, а на Renault – с 2,5% днес, като вчера спадът им беше с 8% и те достигнаха най-ниското си ниво на европейския фондов пазар от 4 години насам.

Арестът на Гон свали акциите на Nissan, Mitsubishi и Renault

Все още потвърдената информация за разследването, което върви срещу Гон, не е много, но реакциите на ареста му са интересни.

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че страната ще следи „изключително внимателно” за стабилността на Renault Group и алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, но обясни, че „все още е твърде рано за коментар на фактите” около ареста и разследването на делата на Гон.

Освен това Макрон обеща и „цялата подкрепа” на френското правителство на служителите на Renault, тъй като компанията е един от символите на френската индустрия, не само на автомобилостроенето й. Очаква се, че тази седмица Nissan ще освободи Гон, като е вероятно той да загуби постовете си и в Renault, Mitsubishi и в алианса.

Френският финансов министър Бруно ле Мер заяви днес, че Гон „не е в позиция” да остане начело на Renault, а френската държава държи 15% в автомобилния производител. Очаква се днес бордът на директорите на компанията да избере временен заместник на Гон за поста главен изпълнителен директор. Ле Мер допълни, че запазването на съюза между Renault и Nissan остава приоритет за Франция и Япония, както и за двете компании.

0 от 500
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Статията е доста подвеждаща и тенденциозно написана. Много тънко и подмолно иска да ни каже, че арестуваният е невинен и видите ли лошите японци си разчистват сметките с него.Аз не казвам, че не е така или е така, а просто казвам, че без да се знаят подробностите по обвиненията и делото няма как да се съди предварително.А че Рено са полудържавна перачница е всеизвестно на всеки и спор за това не трябва да има. то е факт. там където държават се меси в правенето на коли коли не стават. Рено, ФВ
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 5 години )
    Рено вече 50 години е във фалит и се издържа от ежемесечните държавни помощи! Перачница(жабарски символ, според *** макарон) а не производител на коли!!
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пичове оставете Факт да се самонавива че Рено 19ката завещана от баща му е най-добрата кола и го оставете да си дрънка глупостите. Сигурен съм че като го питат какво кара с половин уста промрънква Р'но с надежда да не обърнат внимание и да не го съжалят. Тук може да вилнее на воля и да си отпусне изстрадалата душичка. Ако баща му му беше оставил да кара Трабант сигурно сега щеше да обяснява че няма по-добра кола от това хахахаа
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Дедо ( преди 5 години )
    Мозъчни донори...
  • #13
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До ФАКт ( преди 5 години )
    А Рено какво продават в САЩ? 2 ДВА пъти по-малко продажби от Нисан имат фирмата с емблема на ****а. Без Дачия и ВАЗ - 3 пъти. Ето това са фактите. А Гон ако е бъркал в меда ще си го получи както трябва да се случва с всички такива тарикати.
  • #12
    5 rate up comment 7 rate down comment
    ! ( преди 5 години )
    Крайно време е здравните служби да задължат слагането на този надпис:"Внимание! Рено е опасно за вашето ментално здраве!"
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тическия ... ( преди 5 години )
    редовно ползва рено! Вижте го как се е овъртел и бълнува денонощно.
  • #10
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Може да е поръчка на Фау Ве нищо и без Рено с Немция е свършено едва ли има сектор в който да са на ниво.Жълтуранците ще ядат дървото Нисаните в Щатите освен пикапа Титан и Още един два модела са непродаваеми Лиифа издъхва пред Тесла модел 3 а в Европа ги няма никви за другите региони пък да не говорим.
  • #9
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Дедо ви ( преди 5 години )
    и да знаете от мен - държавата винаги и навсякъде е лош стопанин!
  • #8
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Трябва да си ... ( преди 5 години )
    наистина доста увреден за да чакаш качествена продукция от едно дефакто социалистическо предприятие, командорено от държавата - което се доказва за стотен път при Рено!На този Гон главният грях беше опита за приватизация на Рено и откъсването му от държавата и ето какво стана.