IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще се бори с "аромата на нов автомобил"

Точно този мирис отблъсква китайците от новите коли

Ford ще се бори с

„Мирисът на нов автомобил” е едно от най-вълнуващите неща, с които се сблъсква собственикът на нова кола, когато за първи път сяда зад волана. За мнозина това е почти опияняващ аромат, на който хората искат да се радват колкото се може по-дълго. Явно обаче това не важи за всички.

Ford ще се бори с

В Китай сериозна част от купувачите на нови автомобили не харесват точно този аромат, който ги посреща в купето и това се оказа голям проблем. Според последните проучвания на нагласите на китайските купувачи, ароматът на нов автомобил ги тормози дори повече от високия разход на гориво на колата им.

Този специфичен аромат се предизвиква от летливи органични вещества, които се отделят от новите пластмаси, кожа, лепила и херметически уплътнения. И тъй като Китай е най-големият пазар на нови коли в света и представянето на него е важно за всяка една автомобилна компания, то следват бързи мерки за решаването му.

Ford дори предлага рецепта за справянето с този мирис – преди доставката на колата на клиента, тя се оставя на слънце със свалени странични стъкла и включен климатик до пълното изчезване на този аромат.

А откриването на този проблем стана възможно, след като през юли 2017 година Ford нае 18 експерти по ароматите, наричани още „златни носове”, които анализираха миризмите в купето на новите коли. Според изследване на J.D. Power точно тази „неприятна” за китайците миризма е основният факт, който спира много клиенти да си купят нова кола. Сега това ще се промени.

Тагове: ford
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Капитан ( преди 5 години )
    Маркетинговият отдел на Форд подготвя нова опция - миризма на нов автомобил, само $249.95
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    olo ( преди 5 години )
    Нов фнос на ко мириши аджиба
  • #6
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Време е да бъдат наети малко по-малко от 117 000 дебели, миризливи, китайски пърдялника, които, с повишен таргет за продуктивност, да опърдяват новите коли, срещу 19 цента на час. Така, те ще занулят спада на продажби на нови автомобии на китайския пазар...
  • #5
    10 rate up comment 7 rate down comment
    123 ( преди 5 години )
    na durvo i koja moje da mirishe v audi samo v nqkoq A8 vsi4ko ostnaalo e plastmasi i imitaciq na karbon nai prehvalenite koli
  • #4
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    качва се на новата кола , смъква гащата , свършва голямата и малка работа , затваря хереметически колата и след няколко часа ще вони на клозет необратимо.
  • #3
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    МиришИ на лукс.Така казваше Ицата Стоичков в една реклама.
  • #2
    27 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В аудитата викаш няма пластмаса? Огромен шегаджия
  • #1
    19 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като се качиш в Ауди или Мерцедес мирише на кожа и дърво, а неприеятните химически миризми липсват. Съвет към Форд - спрете да използвате евтини токсични пластмаси и липила и всичко ще е наред.