IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari тества хибриден модел в Германия (ВИДЕО)

В основата на задвижването ще бъде V6 бензинов двигател

Ferrari тества хибриден модел в Германия (ВИДЕО)

Според информациите от последните няколко месеца във Ferrari поне от 3 години работят върху два паралелни проекта. Първият е разработката на сериен хибриден модел (лимитираната серия LaFerrari не се брои), а вторият – възраждането на модела Dino с V6 двигател, който трябва да стане и най-достъпният като цена автомобил на марката.

Ferrari тества хибриден модел в Германия (ВИДЕО)

В крайна сметка се оказва, че тези два проекта се пресичат и във Ferrari явно работят върху бъдещо Dino 488 Hybrid. Прототип на модела беще забелязан в Германия, като по данни на Autoevolution в неговата задвижваyа система е именно V6 двигател. Заснетата машина е покрита с камуфлаж, като се придвижва почти безшумно, което кара експертите да вярват, че тя има и електрическо задвижване.

Подобен прототип само преди месец беше заснет и край базата на Маранело в Италия. Той е построен на базата на модела 488 GTB, като най-вероятно компанията ще включи този автомобил в семейството 488, когато той излезе в серийно производство. Очаква се това да стане най-рано през 2020 г.



Производителят на суперколи вече натрупа доста опит в хибридните системи. Първият проект в тази насока беше концептуалният HY-KERS, под чийто капак беше поставен V12 двигател. Тежестта на допълнителните компоненти – електромотор, батерия и преобразовател на тока, обаче явно ще принудят Ferrari да избере по-малък мотор – V6, за да може да се икономиса от теглото.

Снимка и видео: YouTube
 

Тагове: ferrari
0 от 500