IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа бобслей за Олимпиадата през 2022 г.

Шейната е тествана в аеродинамичния тунел на баварците

BMW показа бобслей за Олимпиадата през 2022 г.

Компанията BMW обяви, че е готова със двуместния бобслей за тима на Германия, като дори показа изображение на шейната. Машината е изцяло разработка на баварския автомобилен производител, като за нейното създаване са използвани някои от най-модерните технологии на марката.

BMW показа бобслей за Олимпиадата през 2022 г.

Сред тях са олекотени материали и способи за подобрение на аеродинамиката. Второто е постигнато след специални тестове в аеродинамичната тръба в един от центровете на BMW. Цялата разработка на шейната е отнела няколко години – горе-долу толкова, колкото е нужно и за направата на нов автомобилен модел.

Изпитанията в реални условия ще стартират в началото на следващата година, като бослеят трябва да бъде напълно готов за олимпийските игри в Китай през 2022 г. В момевта BMW работи и върху 4-местния бобслей, с който немските национали ще участват в състезанието. Компанията вече направи и двуместна шейна за германските спортисти в тази дисциплина.

Снимка: BMW

Тагове: bmw
0 от 500