IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Състезателен пикап се размина на косъм с трагедия (ВИДЕО)

Машината на Honda Off-Road Racing като по чудо избегна слъсък с кола на зрител

Състезателен пикап се размина на косъм с трагедия (ВИДЕО)

Пилотът Александър Роси, състезаващ се за тима Honda Off-Road Racing в легендарната пустинна надпревара Baja 1000, като по чудо избегна сблъсък с незнайно как озовал се на трасето пикап на един от зрителите. Това става ясно от видео, публикувано във Facebook, на което се вижда, че трагедията се разминава буквално на косъм.

Състезателен пикап се размина на косъм с трагедия (ВИДЕО)

Виновникът за критичната ситуация кара своя Jeep Grand Cherokee в лявата част на пътя, когато пикапът Ridgeline Baja Race Truck буквално връхлита върху него. Състезателната машина не се въжда от шофьора, тъй като пред него има леко възвишение. Спортния пикап излита с висока скорост и минава на сантиметри от всъдехода.

В официално съобщение на отбора на Honda се казва, че Роси все пак е видял колата срещу него и с голяма трудност е избегнал сблъсъка. Пилотът е ударил задната част на „Джипа”, като му откъсва огледалото. Въпреки инцидента, тимът успява да запази лидерската си позиция в Class 7 (модифицирани пикапи и всъдеходи с 6-цилиндрови двигатели), като завършва на второ място в генералното класиране.



Състезателният пикап Ridgeline Baja Race Truck е оборудван с двигател, разработен от подразделението Honda Performance Development. Този 3,5-литров туин-турбо V6 е посторен на базата на мотора на оригиналния Ridgeline. Мощността му при спортната машина е 550 к.с., като той работи в комбинация с 6-степенна секвенциална скоростна кутия.

Снимка и видео: Facebook

 

Тагове: honda ridgeline baja 1000
0 от 500