IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SEAT Cupra ще предложи 7 модела за 3 години

Някои автомобили на испанския спортен бранд ще бъдат напълно самостоятелни

SEAT Cupra ще предложи 7 модела за 3 години

Наскоро създаденият от компанията SEAT бранд Cupra все още е в началото на пътя си като самостоятелен производител, но демонстрира сериозни амбиции за създаването на пълноценна гама модели.

SEAT Cupra ще предложи 7 модела за 3 години

Пред изданието Carscoops, директорът по развитието на Cupra – Антонио Лабате, обяви, че до 2021 г. компанията му ще предложи на пазара 7 нови модели. Сред тях ще попадне лимитирана серия на Ateca, но не е задължително всички автомобили с марката Cupra да представляват спортни варианти на моделите на SEAT.

До момента марката, която беше създадена в началото на годината, е представила само два модела. Това са кросоувърът Ateca и концептуалният e-Racer, който обаче няма да излезе в серийно производство. В същото време, Ateca ще бъде достъпна за поръчки до края на месеца.

Под капака на Ateca Cupra е разположен 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, който развива 296 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Той е комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя и предно предаване. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,2 секунди, а максималната скорост е 245 км/ч.

Следващият модел на новия бранд е версия на компактния хечбек SEAT Leon, който ще излезе догодина. Той ще бъде последват от кросоувърите Cupra Tarraco и Cupra Arona. Компанията разработва и още един кросоувър, но засега не съобщава подробности за него.

Снимкa: SEAT

Тагове: seat cupra ateca
0 от 500