IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В крак с модата: тестваме новия SEAT Arona (ВИДЕО)

Малкият кросоувър на испанците търси различна група клиенти

В крак с модата: тестваме новия SEAT Arona (ВИДЕО)

Лудостта по кросоувърите не дава никакви признаци да утихва. И кара дори производителите, които отначало страняха от този сегмент, да напират с всички сили към него.



SEAT E ДОБЪР ПРИМЕР:
първият им SUV модел Аteca напомпа сериозно продажбите и сега идва време за продължението. Запознайте се с по-малкия брат: SEAT Arona.

НА ПРАКТИКА ТОВА СИ Е просто повдигната Ibiza. Дължината от 4.13 метра достатъчно ясно показва, че Arona е замислена като градски автомобил, а не за дивата пустош.

В крак с модата: тестваме новия SEAT Arona (ВИДЕО)

Ще ви свърши работа и за дълги пътувания, ако не се увличате с багажа. 400-те литра на багажника покриват основните семейни нужди, но не биха побрали оборудването за къмпинг например.
Целевата му група са млади хора, които държат на външния вид и удобството и не се вълнуват чак толкова от функционалността.

В крак с модата: тестваме новия SEAT Arona (ВИДЕО)

КАТО ДИЗАЙН ARONA следва стила от новите модели на SEAT, като се предлага и с модерното напоследък съчетание на два цвята в каросерията. Интериорът е добра познат от Ibiza, като голяма част от елементите в салона се повтарят. И тук испанците се опитват да бъдат в крак с модата, като предлагат голям сензорен дисплей на мултимедийната система. Има също безжично зареждане за смартфон.

В крак с модата: тестваме новия SEAT Arona (ВИДЕО)

ОБОРУДВАНЕТО СЪЩО съвпада с това на конкурентите. Адаптивният круиз-контрол се настройва от отделно лостче, има още функция за следене на мъртвите зони, система за аварийно спиране в града, която засича пешеходци, помощник за тръгване по наклон, асистент за автоматично паркиране, камера за обратно виждане и редица други глезотии, които само са от полза.

ТЕСТВАМЕ НАЙ-МАЛКИЯ ДВИГАТЕЛ - еднолитров TSI, който развива 115 коня. Моторът общо взето се справя, без да смайва. Заради по-високия пътен просвет автомобилът харчи повече – над 7 л/100 км, с около литър над обявеното от производителя.

В крак с модата: тестваме новия SEAT Arona (ВИДЕО)

И в завоите Arona се държи почти като хечбек - спокойно и уверено, без прекалено накланяне. Но силата му е в маневреността по градските улици. Колкото до офроуда, тук има електронна система, наречена XDS, която би трябвало да имитира диференциал с повишено триене. Тя коригира недозавиването, но не й възлагайте прекалени надежди в тежки условия. 

В SEAT ЗАСЛУЖАВАТ АДМИРАЦИИ за това, че още базовата версия на Arona предлага доста неща, които при други модели са опции. Срещу малко под 30 000 лева получавате електрически стъкла и огледала, климатик, сензор за светлини и ограничител на скоростта.

В крак с модата: тестваме новия SEAT Arona (ВИДЕО)

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ ПОГЛЕЗИТЕ обаче, трябва да си бръкнете по-дълбоко в джоба. Както навсякъде, и тук екстрите са плащат. А с тях моделът може да скочи над 40 000 лева. Още една точка, по която SEAT Arona не се отличава от многобройните си конкуренти.

SEAT Arona
115 к. с. максимална мощност
200 Нм максимален въртящ момент
182 км/ч максимална скорост
11,1 секунди 0-100 км/ч

 

 

Тагове: seat arona test drive
0 от 500