IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Като нова: Възстановиха Panda-та на Джани Аниели

За това се погрижи ателието на скандалния му внук Лапо Елкан

Като нова: Възстановиха Panda-та на Джани Аниели

През годините италианската преса е обръщала сериозно внимание на колите, които е карал някогашният основен акционер във FIAT Джани Аниели, а специалните поръчки, които е давал на Ferrari вече са легенда. Има обаче една кола, останала встрани от това медийно внимание, която обаче е имала важна роля.

С нея Аниели се е придвижвал по време на зимните си ваканции в Сейн Мориц в Швейцария. Ритуалът е бил един и същ – Аниели е летял с хеликоптер от Италия до Швейцария, а там е сядал зад волана на FIAT Panda 4x4 с 1,1-литров мотор и 53 конски сили.

Като нова: Възстановиха Panda-та на Джани Аниели

През 80-те години това беше предложението на италианците за достъпен 4х4 автомобил и FIAT успя да изненада всички с офроуд качествата, с които се сдоби Panda. Днес автомобилът е напълно възстановен от тунинг ателието Garage Italia Customs, което освен, че е олицетворение на клишето, че всеки италианец разбира от мода и дизайн, е и собственост на внука на Аниели – скандалния Лапо Елкан.

Като нова: Възстановиха Panda-та на Джани Аниели

Наследникът на италианския автомобилен гигант за последно попадна в медиите след разпределянето на постовете в империята след смъртта на Серджо Марконе, а през 2016 беше арестуван в Нюо Йорк, след като се опита да инсценира отвличането си и да поиска пари от роднините си, тъй като след неколкодневен купон с алкохол и наркотици останал съвсем без оборотни средства...

Естествено, полицията го арестува, малко по-късно го освободи, а прокуратурата реши да не повдига обвинение на именития наследник. Сега обаче Елкан представя напълно възстановената Panda, като каросерията е като нова, а интериорът е напълно сменен.

Като нова: Възстановиха Panda-та на Джани Аниели

В него преобладават тъмно сините тапицерии, любимият цвят на Аниели, дело на фирмата Vitale Barberis Canonico, която произвежда платове от 1663 година. От ателието все още не са съобщили каква ще е съдбата на симпатичната Panda, дали Елкан ще я запази за себе си или планира да я обяви на търг.

Тагове: fiat panda fiat
0 от 500