IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросоувър на Skoda ще се казва Kosmiq

Компактният модел ще бъде с размерите на VW T-Cross

Новият кросоувър на Skoda ще се казва Kosmiq

Чешкият производител Skoda е регистрирал търговското име Kosmiq. Засега от компанията не съобщават на кой модел ще бъде дадено то, но според информациите до момента, това ще бъде бъдещият компактен кросоувър на марката.

Новият кросоувър на Skoda ще се казва Kosmiq

Очаква се моделът да се доближава като размери до показания неотдавна Volkswagen T-Cross. Названието Kosmiq идеално се вписва във всъдеходната гама на компанията от Млада Болеслав, която до момента включва моделите Kamiq, Karoq и Kodiaq.

Бъдещият кросоувър ще повтаря до голяма степен концепта Skoda Vision X (на снимката), показан на автосалона в Париж тази есен. Неговата премиера ще се състои на изложението в Женева през пролетта, а серийното производство ще стартира през лятото на 2019

Компактният SUV ще бъде изграден на платформата MQB A0, като ще получи стандартни силови агрегати, използвани от автомобили на Skoda и Volkswagen. Това са бензинови и дизелови двигатели с обем от 1,0 до 1,6 литра.

Снимка: Allroader
 

Тагове: skoda suv kosmiq
0 от 500