IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи новия седан Corolla

Моделът е получил променен дизайн и 2,0-литров двигател

Toyota представи новия седан Corolla

Компанията Toyota представи новото поколение на седана Corolla за американския пазар. Моделът е преминал на платформата TNGA, като е получил променен дизйан, нов 2,0-литров двигател от семейството Dynamic Force и вариаторна трансмисия Dynamic-Shift CVT.

Toyota представи новия седан Corolla

В сравнение с предишната генерация седанът е станал по-широк, като предната част е по-къса, а задната – леко удължена. Незначително е намалена и височината на автомобила. За първи път за модела се предлагат 18-цолови джанти, въпреки че базовата версия се предлага със стоманени 16-цолови.

Toyota представи новия седан Corolla

От Toyota определят стила на салона като „чувствен минимализъм”. В центъра на предния панел е поставена мултимедийна система, която може да бъде с диагонал 7 или 8 инча. Приборният панел е съчетание между аналогови километраж и оборотомер с дисплей на бордовия компютър (4,2 или 7 инча). Седалките могат да бъдат от плат или от материал SofTex.

Toyota представи новия седан Corolla

Новият седан Corolla е оборудван с по-компактна и по-ефективна климатична система, която не допуска запотяването на стъклата. Мултимедийната система е съвместима с Apple CarPlay, като е оборудвана с гласови асистент Amazon Alexa, WiFi, Bluetooth, USB-портове и система за разпознаване на гласове.

Toyota представи новия седан Corolla

Гамата двигатели се състои от 1,8-литров атмосферен мотор от предишното поколение и от новия 2.0 Dynamic Force с комбинирано впръскване и електрическа водна помпа. Мощността му е 171 к.с. и 205 Нм. И двата двигателя се съчетават с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариаторна Dynamic-Shift CVT.

Toyota представи новия седан Corolla

Новият седан Toyota Corolla разполага и с комплекс безопасност Safety Sense 2.0, в чийто състав влизат система за предотвратяване на фронтален сблъсък, адаптивен круиз-контрол, система за поддържане на лентата, функция за автоматично управление на дългите светлини и разпознаване на пътните знаци.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota corolla
0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Добре изглежда!!
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 години )
    Да бе, ваги, старшно са опасни тия Тойоти. Мен лично моята многократно ме е убивала - два пъти с шрапнел от еърбег, три пъти от угасване при изпреварване и поне 5 пъти от самоускоряване. Обаче понеже нямам пари Фолцваген, затова пак Тойота карам, ха-ха!
  • #14
    3 rate up comment 6 rate down comment
    КуроЛюба ЛАпадухова ( преди 5 години )
    Допълнение към оборудването е радиостанция, с която периодично собствениците се приканват на традиционната за Тойота сбирка-"Сервизна акция".Има гаранция, че акцията не е случайна,т.е. никога не касае капака на багажника, а все животозастрашаващи проблеми-управление, изгасване при изпреварване, пиропатрон на еърбега и т.н.Тойота най-после класифицира интериора и екстериора на возилото си -"чувствен минимализъм", в превод да почувстваш, че промените са минимални, но забавленията интелектуални!
  • #13
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 години )
    Много добре си изглежда. Хибриди разбира се че ще има. А форумните вагонетки да ходят да се кефят на "премиум" канцерогенните тракалници които любимия им най-гнусен концерн в история бълва безспирно.
  • #12
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По твърдението "Тези два двигателя обаче, ще надживеят всички различни двигатели на VW." да питам абе някой помни ли как изглеждаше Тойотата от времето на Голф 2? Няма как да помните имат 5 оцелели на целия континент. :)))
  • #11
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Компанията, която системно си изтребва клиентите пуснала нов модел с интериор като чакалня на гара. За долния бълвач - корола е номер едно в света заради Китай, Латинска Америка и Щатите. В Европа, най-капризния пазар в света са никои.
  • #10
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересно че не се споменават хибридни системи. В друга статия в нета казваха, че дори за Европа седана няма да получи новия хибрид. Предишната Корола отвън хващаше окото, но отвътре беше скръб, особено за цената си. Тази новата на снимки е добре отвсякъде. И другия модел който може да ти привлече вниманието е C-HR-a (ако те влекът малки СУВ-ове). За последните 20-тина години в Европа толкова.
  • #9
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Пожарогасител ( преди 5 години )
    Ако някак ме убедят да си купя тази кола то на втори ден ще се самоубия. То да те е срам да повозиш някого.
  • #8
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Cars2018 ( преди 5 години )
    Може да са добри коли, но за толкова години нито един модел Корола не ми хареса как изглежда, нито като интериор, нито като екстериор... Как да пробваш нещо когато още на пръв поглед не ти харесва грам...
  • #7
    25 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Супер е.Тука разни комплексарчета с немски дараци на по 10-20 години обясняват, че който си купел чисто нова тойота бил бедняк. Бреййй ***,***. Най-продавания модел в света бил за *** и бедняци???Тези два двигателя обаче, ще надживеят всички различни двигатели на VW.А ако желаете пенсионерски дизайн - ами взимате си някой пенсионерски немски кош. Примерно гоуф гол, като пушка за повече пари, обаче на промоция с още повече дефекти и от миналия модел. Айде затваряйте селската кръчма.