IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin тества първия си кросоувър (ВИДЕО)

Производството на петвратия DBX започва в Уелс догодина

Aston Martin тества първия си кросоувър (ВИДЕО)

Ренесансът на Aston Martin под ръководството на Анди Палмър продължава с пълна сила. Разработени бяха моделите DB11, V8 Vantage, DBS Superleggera и луксозната лимузина Lagonda Taraf. Следващата стъпка е спортен кросоувър.

Aston Martin тества първия си кросоувър (ВИДЕО)

Името на първия кросоувър на марката бе повърдено - той ще се казва Aston Marti DBX. Серийният автомобил ще бъде много различен от предшественика-прототипа, който бе просто едно "повдигнато" купе с две врати. На поточната линия се качва петвратка с по-традиционен дизайн.

Aston Martin тества първия си кросоувър (ВИДЕО)

Британският производител публикува снимки и видео от теста на новия модел. DBX е покрит с камуфлаж, така че подробностите не могат да бъдат разгледани. Силуетът обаче и други даетайли могат да бъдат забелязани. Като солидният стъклен покрив. Или като предните фарове, взаимствани от V8 Vantage.

Aston Martin тества първия си кросоувър (ВИДЕО)

Това обаче е временно и на серийния кросоувър оптиката ще бъде напълно различна. Следователно, формата на броните, най-вероятно, също ще се промени, така че не е необходимо серийният автомобил да получи същата решетка като прототипа.

Aston Martin тества първия си кросоувър (ВИДЕО)

Aston Martin DBX ще бъде сглобяван в новия завод в Уелс, където скоро ще започне производството и на първия електрически автомобил в историята на марката. Компанията ще оборудва кросоувъра с турбо двигател V12 собствена разработка и взаимстван от Mercedes-Benz V8. В бъдеще немската компания ще подели с британците и хибридна система.

Aston Martin тества първия си кросоувър (ВИДЕО)

Върху платформата на първия кросоувър на Aston Martin по-късно ще бъдат направени електрически седан и SUV под марката Lagonda. Производството на DBX трябва да започне в края на 2019. Компанията разчита, че кросоувъра ще предизвика голям интерес сред жените. Основните конкуренти на модела ще бъдат Lamborghini Urus и Ferrari Purosangue.



Снимки и видео: Aston Martin

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Астон Мартин сред скъпите марки е като Алфа Ромео сред евтините. Стари технологии и лошо качество, но я купуваш първо със сърцето и след това с разума. Просто нямат многомилиардния бюджет за разработка на Мерцедес или Порше за да правят съвременни скоростни кутии, двигатели и електроника.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Коко ( преди 5 години )
    Aston Martin са carsmind коли. Подкрепям долния коментар просто нямат избор трябва да се адаптират към пазара.
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Имат нужда да продават по-масови модели за да оцелеят, иначе трябва и те да се слеят с някой гигант като Даймлер, Рено-Нисан или недай си боже ВАГ. Едни от най-красивите и аристократични коли правят безспорно, но са доста назад в технологично отношение от масовите марки и това им спъва продажбите.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 5 години )
    Подигравка... Астън, Ролс, Бентли, Ламбо (макар преди да са имали един прототип), спрете се бе хора, съсипхате имиджа на марките......