IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите на Kia ще са на загуба до 2021 г.

Компанията планира 30 000 продажби на година, за да излезе на нула

Електромобилите на Kia ще са на загуба до 2021 г.

Електромобилите ще стават все по-важна част от гамата на корейската марка Kia, а в рамките на следващите 2-3 години компанията смята да излезе на нула от продажбата им в Европа.

Електромобилите на Kia ще са на загуба до 2021 година

Това трябва да се случи до края на 2021 година, според списание Autocar, а в момента гамата електромобили на корейците включва два модела: Soul EV и e-Niro. Точно на тях се залага в следващите до 36 месеца, за да излязат сметките.

Плановете на Kia са за 30 000 продажби на електромобили на година до 2020 или 2021. Информацията от страна на компанията по този въпрос е ограничена, а в все още няма пояснение дали тези 30 000 електромобили се отнасят само за Европа или в световен мащаб. Защото ако става въпрос за глобалните продажби на електромобили, то прогнозите на корейците са по-скоро консервативни.

Британското издание определя като „конкурентна” цената на новия e-Niro – 30 000 лири за пазара на Острова.

Великобритания е третият по големина пазар в Европа с над 150 000 продадени коли на месец, а анализаторите са на мнение, че бумът на електромобили на Острова тепърва предстои. Там разстоянията не са големи, а освен това изграждането на инфраструктурата върви бързо, засега обаче високите цени на електромобилите спъват ръста на продажбите им.

Тагове: kia
0 от 500