IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво става при удар между две коли с 50 г. разлика (ВИДЕО)

Уникален краш-тест с участието на Chevrolet Bel Air и Chevrolet Malibu

Какво става при удар между две коли с 50 г. разлика (ВИДЕО)

На първо място, много е гадно, че Chevrolet Bel Air, един от най-красивите автомобили от втората половина на петдесетте години, завърши дните си толкова бързо и тъжно ... Класиките съществуват, за да се грижат за тях и да им се радват, а не за да ги засилиш и разбиеш. От друга страна, това видео е не само адски зрелищно, но и много поучително.

Какво става при удар между две коли с 50 г. разлика (ВИДЕО)

Застрахователният институт за пътна безопасност, или по-просто, IIHS се счита за един от водещите органи в Северна Америка по отношение на пасивната безопасност. IIHS без жалост засилва автомобили към стени, както и към други коли, и след това им пише оценка за защита на водача и пътниците.

Този конкретен краш-тест, в който участват произведен през 1959 г. Chevrolet Bel Air и Chevrolet Malibu от моделната 2009 г., не само показа колко огромен път са изминали инженерите, ангажирани в безопасността на автомобилите, за последния половин век.

Разбира се, няма да разваляме впечатлението от гледането на видеотто, но вероятно вече сте разбрали, че сблъсъкът между старата и новата школа не е в полза на опита. А дали дори в напълно сплескана форма класическият Chevrolet Bel Air не е по-хубав от всеки модерен кросоувър?

 

0 от 500