IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чия печка е по-добра (ВИДЕО)

Кратко сравнение между Nissan Leaf, Tesla Model 3 и Chevrolet Volt

Чия печка е по-добра (ВИДЕО)

Зимата идва. Температурите падат и това означава, че електрическите автомобили, както и плъг-ин хибридите, ще имат малко по-малък пробег, защото ще им трябва енергия за подгряване на салона. Поради това, особено за тези, които искат да си купят подобен автомобил в следващите месеци, YouTube каналът Electric Israel направи тест за енергийната ефективност на отоплението в салона на три от популярните "зелени" модела на пазара - Nissan Leaf 1, Chevy Volt и Tesla Model 3.

Чия печка е по-добра (ВИДЕО)

Първото поколение на Nissan Leaf има ключово предимство пред другите модели благодарение на термопомпата си. Автомобилът е в състояние бързо да загрее салона и да поддържа желаната температура. При това скоростта на затопляне, както отбелязва авторът на видеото, е "зашеметяваща". Единственият недостатък е воланът. Той става твърде горещ! До такава степен, че системата трябва периодично да се изключва.

Чия печка е по-добра (ВИДЕО)

Chevy Volt се нуждае от повече време за затопляне на салона. В същото време равномерното поддържане на температурата в продължение на дълъг период от време се получава "с проблеми". Зимата "изяжда" около 30% от заряда на батерията, но ако броим наличието на допълнителен двигател, това не е толкова много. Разбира се, има и положителни моменти. По-специално, отопляемите седалки и волан работят невероятно добре, при това с по-голям набор настройки, отколкото Nissan Leaf.

Чия печка е по-добра (ВИДЕО)

Що се отнася до Tesla Model 3, това е "златната среда". Отопляването на салона не става толкова бързо, колкото при Volt или Leaf, но температурата е добре поддържана. Отопляемите седалки са чудесни, подобно на Volt. Model 3 обаче е необосновано лишен от подгряване на волана. "Тройката" обаче се появи на пазара съвсем наскоро и дори не във всички версии, така че е трудно да се направят окончателни заключения за нея.

Като цяло, трябва да се отбележи, че този тест показва опита само на някои собственици. Резултатите могат да варират в зависимост от стила на използване на автомобила, климатичните особености на района и т.н.

 

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    До DDМного обичам таика многознайковци като тебе. Все едно не карам тая кола от 6 години. И за сведение имам 4kw керамичен подгревател на парното който се включва под темп. 8 градуса, ама пак си е мръзнене.
  • #13
    0 rate up comment 3 rate down comment
    DD ( преди 5 години )
    Абе вие все едно за 1 ът виждате дизел. Традиционно той е по бавен ако го сравняваш с бензин ама да очакваш че всичко ще е топло като врътнеш ключа е преекспониране на 10 та степен.Който е мръзлив да слага печка.Що ти разход на студена бензинова виждал ли си, май не си..А за да те опровергая напълно дори дизел с виско перка която не спира си загрява прилично бързо.Тука въпроса опира до хленчещи май.
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Roadrunner ( преди 5 години )
    Колеги, в Банско има няколко зарядни, дори в един от хотелите преди Банско има собствена. Това е сега, представете си след 3-4 години. Няма абсолютно никакъв проблем да стигнеш до Банско на ски , дори пътя до Гърция е покрит от станции на елдрайв
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    До До DDБа и кошницата тогава. Моята печка харчи 7л~7.5л/100 зимата а е 2.2 Дизел. Ама наистина зимата мръзна като куче вътре, освен ако не я пиля като невидял на обороти.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До DD ( преди 5 години )
    Имат проблем зимата новите дизели. Може да палят от раз ама им трябват 4 км градско да загреят. Колежката с Кашкая като дойде зима след като натисне бутона за палене, следващия бутон който натиска е за изключване на Start/Stop. Иначе до работа няма да се стопли и с един градус купето. Познай колко и харчи при този режим джипарата с 1.6 DCI - 9 и половина градско.
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    DD ( преди 5 години )
    Майко мила, ти какво изкопаемо си бре ?фосил..? Доста зими съм преживял..обледена капачка за резервоар не съм виждал,дори на -39. За нафтата явно не си имал никога хубав дизел.Може да си чул за някой кьопавец от 45 -та. Никогаш не са имали проблем дизелите зимъска.Може ако собственика е мърляч.Друг път пиши по-поготвен инак е смешничко.
  • #8
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    до:Само не ми е ясно защо не са взели новия модел Leaf а осемгодишенАми не са го взели, защото няма да има нужда от теста. Отвява ги всичките. А и на новият екстрите са мега много и всякакви глезотии има.До: обледененияСлучва се същото, както при автомобил с ДВГ му се обледени капачката на резервоара. Разлика няма.До: тинтириА ти с нафтовата печка, докато загрее ще си стигнал за където си тръгнал, ко си в града. нафтицата загрява мнооого по-бавно нали знаеш,а аз съм на топло нафтаджийче
  • #7
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Айде стига с тея реклами на тостери.
  • #6
    8 rate up comment 6 rate down comment
    ае ( преди 5 години )
    за града е горе долу без значение дали батерията свършва по-бЪрзо заради отоплението. Просто зарядни навсякъде пък и пробега би стигнал винаги. Пък електрички за извънграда почти още няма.. та спете спокойно.
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    А като идеш на ски :)В големия град едно от нещата които са най кът е гараж :)