IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шампионът не одобрява новата география на Формула 1

Хамилтън иска повече стартове в страни, където има реален интерес

Шампионът не одобрява новата география на Формула 1

Петкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се оказа сред тези, които не са особено въодушевени от новите попълнения в календара на спорта. Повод за това стана включването на Гран при на Виетнам в календара на Формула 1 за сезон 2020, пред ВВС Хамилтън заяви, че предпочита да се състезава в страни, където отдавна обичат и познават автомобилните спортове.

Шампионът не одобрява новата география на Формула 1

„Не знам от гледна точка на състезанията дали има необходимост да ходим до нови държави – обясни Хамилтън. – Но състезание на „Силвърстоун” и старт на градско трасе в Лондон, ще е супер, тъй като британската публика е нещо по-различно.

„Във Великобритания, Германия и Италия има интерес към моторните спортове от много години, в Щатите този интерес расте, но там има само едно състезание – допълни Люис. – Ако аз бях начело на бизнеса, щях да се постарая да има повече състезания точно в тези държави.

„Бил съм във Виетнам, там наистина е красиво. Ходил съм и в Индия, още преди там да има старт от Формула 1 – това е една много бедна страна и изведнъж на едно празно място издигнаха гигантска писта, като цяла преживяването там беше странно. Помните, че имаше и Гран при на Турция, където се състезавахме пред празни трибуни. Хубава писта, хубав състезателен уикенд, но празни трибуни.

„Защо да не добавим към Гран при на Германия и старт по улиците на Берлин. Според мен, организирането на стартове от Формула 1 в такива градове е по-добра идея отколкото да пътуваме до страни, където никой не познава Формула 1.”

Отделно от това Хамилтън е против и разрастването на календара, тъй като и следващата година в него ще има 21 старта, а се очаква те да станат 23 и дори 25. Според него максимумът състезания на сезон би трябвало да бъде 18.

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    Американците казват: Каквото и да ти говорят, знай, че става въпрос за пари!Бащата на ЛХ инвестира 20 милиона в него до подписването на първият му професионален договор!! И в колегата "тираджия" долу дето е, да ги бяха инвестирали и набутвали в най-добрите коли, отбори и т.н.и той щеше да стане, даже по-рано, неколкократен световен!!!
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Финладците са известни с това, че са спокойни и много честни. Валтери Ботас обясни, защо не може да победи Хамилтън. Каза, че той е еднакво добър при всякакви условия и много постоянен. Истината е, че Хамилтън е на нивото на Сена. Фен съм на Ферари и гледам Ф1 от 25год. Това е и моето лично мнение за Хамилтън.
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    друг анонимен ( преди 5 години )
    И я изброй кои са тия "поне" 5 пилота които са по в момента?
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До Анонимен 1Виж сега "колега", следя Формула 1от времето на Ники Лауда и Джеймс Хънт/вероятно не си бил роден тогава/ и със сигурност различавам майсторите-пилоти и трактористи-натегачи, като посоченият Л Х!!Даже в момента във Формула 1 има поне пет по-добри пилоти от Л Х!! Що се касае до "калта" аз определено не съм там... за тебе не знам!!
  • #8
    6 rate up comment 5 rate down comment
    тираджия ( преди 5 години )
    А, какво разбира тоя шампион от Формула 1? Трябваше вас да питат.
  • #7
    13 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    И аз не съм му фен но както е прав така и има право да си казва мнението. Работниците също имат право на мнение не са роби. Още повече пилотите са публични личности и тяхното мнение се чува. Екълтоун въведе тая практика да се кара в разни пустини и прочие за да смъква пари от организаторите а какви състезания се получават не е важно. Това Сингапур, Абу Даби и т.н. освен екзотика нищо не предлагат на тия спънати писти. В същото време Германия и Англия са под заплаха да са без състезание
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Дедо ( преди 5 години )
    До долния - па може да има българска жилка, де да знаеш... Даже е почти сигурно, че има след това изказване.
  • #5
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не го харесвам, но по принцип е прав.В същото време кой е той, че да дава подобни съвети? Други са хората, които организират и дават парите. Образно казано той е работник и от него се иска да си гледа работата, а не да дава акъл.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Извинявам се, забравих 2008' и 2014'.
  • #3
    1 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кога стана петкратен шампион.Тази година стана трикратен.