IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подари нова Tundra на медик, жертвал своя пикап, за да спаси хора

Колата на Елън Пиърс обгоряла сериозно, докато измъквал пострадали от пожарите в Калифорния

Toyota подари нова Tundra на медик, жертвал своя пикап, за да спаси хора

Американецът Елин Пиърс, който работи като сътрудник в отделението за интензивна терапия на болницата Adventist Health в Пасадена (Калифорния), се превърна в един от героите на спасителните акции заради горските пожари. Мъжът дори жертвал своята Toyota Tundra, за да помага на хората, бягащи от бедствието и ще бъде награден с нов автомобил заради смелостта си, съобщава изданието Jalopnik.

Toyota подари нова Tundra на медик, жертвал своя пикап, за да спаси хора

Пиърс бил хванат в задръстване в Пасадена, причинено от обърнал се камион, когато научил за пожара. Той не се поколебал и успял да премине, като стигнал до горящата зона и натоварил хора в пикапа си. Той ги закарал до болницата, след което направил още няколко курса обратно. По-късно медикът (той всъщност е медицинска сестра – в случая „брат”) е помогнал за организирането на площадка, на която да кацат спасителните хеликоптери.

След като пътят бил разчистен, всички пациенти на болницата били извозени от града с няколко автомобила. Най-силно от тях е пострадал имено пикапът на Пиърс, като това се вижда и на публикуваните в Instagram снимки. Всички пластмасови елементи по Tundra-та са напълно унищожени и колата се нуждае от сериозен ремонт и боядисване.

Американското представителство на Toyota обаче ще спести тези усилия и разходи на медицинския брат, като официално обяви, че ще го награди за проявената храброст, като му подари чисто нов пикап.

Снимка: Intsgram

Тагове: toyota tundra
0 от 500
  • #2
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако бяха ВАГ, щяха да му кажат, че ще му направят 10% отстъпка от цената за ремонта. Щяха дя го обрулят по най-високите тарифи и всъщност тези 10% щяха да са в надценката.
  • #1
    32 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тука,ако се случи нещо подобно от местният дилър ще му подарят ключодържател и ще се снимат с него.