IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автономните коли ще стимулират проституцията

Ефектът върху градския туризъм ще е огромен във всички аспекти, твърди изследване

Автономните коли ще стимулират проституцията

Бъдещите напълно автономни коли ще имат много ползи за цивилизацията според създателите им: ще направят пътищата по-безопасни, градовете - по-чисти и по-зелени, и дори ще намалят времето, през които киснем в задръстванията. Но според двама американски учени има сектори, които ще извлекат още по-големи ползи от тях - начело с проституцията.

Автономните коли ще стимулират проституцията
Визия на Renault за луксозния автономен транспорт на бъдещето - но съвсем близкото бъдеще. Снимка КОЛЕЛА

Изследването на Скот Коен и Деби Хопкинс е посветено на "автономните автомобили и бъдещето на градския туризъм", пише изданието Digital Trends. Според анализаторите самоуправляващите се коли ще заменят традиционните рент-а-кари, което ще е изцяло от полза за туристите - няма да им се налага да шофират след дълъг полет, да речем, нито да се измъчват с трафика в непознат град, а вместо това ще се возят и ще разглеждат.

Единственият потенциален минус е, че това ще стимулира още повече туризма, който отдавна вече се е превърнал в проблем за много европейски градове. На места като Барселона и Рим властите обмислят всевъзможни мерки да ограничат малко притока. Основна такава мярка е рестрикции към по-достъпните схеми за настаняване като airbnb. Но и това ще бъде обезсилено от автономните коли, защото няколко компании (начело с Volvo и Renault) вече представиха прототипи, чиито седалки лесно се превръщат в легло.

Автономните коли ще стимулират проституцията
Автономни автомобили могат да заменят много от по-дребните търговски обекти и да осигурят всевъзможни доставки - от кафе до книги и от пица до лекарства. На снимката: концепт на Renault за автономен куриер

Този вариант е изключително удобен и за проституцията, отбелязват Коен и Хопкинс - не е трудно да си представим един мобилен вариант на прословутите "червени фенери" в Амстердам. Несъмнена полза ще имат и нощните заведения, защото автономните коли ще позволят на клиентите им да се "отпуснат" напълно и да пият, колкото поискат, а освен това ще освободи баровете от скъпата необходимост да имат централна локация.

Това логично ще доведе и до сериозен бум в работата на автомивките, защото едва ли ще ви е приятно да идете на работа с автономна совалка, с която някой преди малко се е прибрал от дискотеката. Но автомобилните гиганти работят и по този въпрос: General Motors например обяви, че разработва начини автономните й коли да се самопочистват.

Автономните коли ще стимулират проституцията
Концептуален автономен автомобил на Volvo, в който ще можете и да си поспите

Цялото проучване на Коен и Хопкинс се отнася до напълно автономни автомобили от пето ниво, при които никога не се налага човекът да поема управлението. Гиганти като BMW и Renault-Nissan обещават да пуснат подобни машини на пазара около 2020-2021, след по-малко от три години.
 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Малиии, смятайте, че автономните коли ще вървят комплект с рускиня.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Браво Рендета ( преди 5 години )
    Ха!Каква стана тя!Японските технологии да не са в сервизна акцийка пак,че франсетата ги изпревариха по технологии и развитите!
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Факк-тическия Дошо с факк-ктическите мунди,които са в постоянен цикъл и изискват много масло...
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ДД ( преди 5 години )
    Ура, сега фактически Дошо ще може да обслужва клиентите си п озададен маршрут.Остава да сключи договор и с агенция за самотни махмудии от анадола. евро-еко-гей туризъм...