IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как работи хидропневматичното окачване на новия Mercedes-Benz GLE (ВИДЕО)

Системата E-Active Body Control позволява контрол върху всяко отделно колело

Как работи хидропневматичното окачване на новия  Mercedes-Benz GLE (ВИДЕО)

Компанията Mercedes-Benz пусна на канала си в YouTube – mercedesbenzpassion,  видео, в което демонстрира възможностите на окачването E-Active Body Control на новия Mercedes-Benz GLE.

Как работи хидропневматичното окачване на новия  Mercedes-Benz GLE (ВИДЕО)

Благодарение 48-волтова мрежа и хидроакумулатори, поставени на всяка от четирите стойки на окачването, всъдеходът може индивидуално да контролира твърдостта на всеки един от амортисьорите, както и положението на всяка колело.

Системата E-Active Body Control се предлага като опция за модела, като включва стереокамера, отчитаща състоянието на пътя до 15 метра пред автомобила, а също така пневматично окачване Airmatic и мощна хидравлика. След като получи информация от камерите и датчиците, бордовият компютър може с точност до 3 мм да определи нужната височита на каросерията, за да компенсира неравностите.



Системата може да се контролира и ръчно, като компенсира накланянето и поклащането при спиране. Това става с прехвърляне на тежестта в самия завой. Във всъдеходен режим хидропрневматичното окачване може да променя височината на каросерията, което улеснява измъкването при затъване. С помощта на дисплея на мултимедийната система, водачът има възможност да зададе определена височина на всяко колело.

Снимка и видео: Mercedesbenzpassion

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Фулев ( преди 5 години )
    Единсвената причина да си продам моя CL500.....ремонта е страшен...10.000 но в евро беше последния.....при 240 няма наклони, няма завой...като формула....но тая система е шит
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На латиносите и нeгpaта ще им хареса.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Между другото навремето SBC спирачната система действаше великолепно и два пъти ме измъкна от катастрофи, но поради различни причини остана в историята и дано тази е успешна.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Интересно. При Airmatic возията е чудесна, но при поредица от неравности има разлюляване и предполагам с тази хидравлика, това е отстранено. Ще си поръчват тази опция обаче само онези, които са с джип, заради килограмите на системата и които карат повече по лоши пътища.
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Работи, когато работи
  • #3
    4 rate up comment 8 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 5 години )
    да бяхте написали и цената на тази опция за да се разбере колко безсмислено е всичко това...
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До първия - това не е за хора, които нямат пари. Точно за нашите пътища бих искал такава кола, защото предпочитам да си платя ама да не се мятам в дупките като на рали и в крайна сметка това и целта - плащаш и получаваш комфорт.
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Досугашните, като изпуснат и струват над 10 хилки, а това новото сигурно ще е над 20.Хубаво е но не е за нашите пътища, където колите с пневматика повече от 50 000 км не издържат без ремонт.