IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW купи батерии за 50 милиона електромобила

Компанията намали цената на e-Up! в Европа с близо 4000 евро

VW купи батерии за 50 милиона електромобила

Както се знае, Volkswagen планира да се превърне в масов производител на електрически автомобили, а нова информация разкри колко амбициозни са плановете на компанията. Според Херберт Дис, генерален директор на VW Group, компанията е готова да пусне на пазара 50 милиона електрически автомобила, тъй като за тях вече има "запазени" батерии.

VW купи батерии за 50 милиона електромобила

"Купихме батерии за 50 милиона автомобила", каза Дис за германското издание Automobilwoche в понеделник. Това е удивителна цифра, като се има предвид, че през миналата година VW Group продаде 10,7 млн. коли. За закупуването на батерии за планираните 50 милиона електромобила VW отдели 50 млрд. евро.

"Ще имаме много силно портфолио от продукти в електрическите автомобили", добави Дис. Главният изпълнителен директор каза, че VW иска да атакува Tesla с агресивна ценова стратегия. "Ще бъдем по-евтини от Tesla, а мащабът на производство ще ни позволи да направим големи икономии", добави Дис.

VW купи батерии за 50 милиона електромобила

Всъщност, тези планове не изглегждат толкова амбициозни, като се има предвид, че върху текущата платформа MQB в продължение на няколко години продажби марките на VW Group реализираха 50 милиона коли, като по-голямата част от тях са с ДВГ. Освен това, ако VW успее да предложи електрическа кола само за 20 000 евро, както твърди, плановете няма да са толкова фантастични.

В същото време компанията намали цената на електрическия VW e-Up! в Европа. В Германия например автомобилът вече ще се предлага срещу 22 975 евро, което е с 3925 по-малко от досега. Въпреки намалението обаче, e-Up! остава доста по-скъп от конкурентните модели, чиито цени започват от около 10 000 евро.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen vw e-up!
0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    DD ( преди 5 години )
    Пеноооо *** ри, разбрахме ,че си жената на Дошко и все толкоз куха,Безработен няма да е тинтирито,а всичката тесларска ***.Тогава да видим гига-фабриката за мечти как ще се изнесе тихо.Още малко..и политиците няма да ги спасят.Като чуем и изискванията за утилизация на батерииките,..ох котьооо...*** скачайте де,няма лошо.
  • #16
    11 rate up comment 7 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Hynday Ioniq-ka струва само 13к повечр и е 10 пъти по-добър. Тоя нещастен сайт праи реклама само на *** от WV.
  • #15
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Ми браво. Сега остава да купят и 50 млн. ел. мотори, 200 млн. колела и 50 млн. тона тенеке и са готови. Айде, че перничани чакат.
  • #14
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    50 милиарда е чудовищна инвестиция.Както един колега правилно забеляза, това е за малки батерии и е за хибриди. Какво тогава са се развикали някои с техните блянове за електрификация и уж малки емисии? Това не е истина.Много скоро ще се въведат допълнителни еко такси за рециклиране на батерии и като платиш 1000-2000 евро след покупката, като няма кой да ти вземе колата на афтърмаркета, какво правиш?
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    e-up! Врати 4Гориво Ел. ЕнергияМощност (кВт/к.с.) 60/82Консумация (кВтч/100км) 11,7Пробег Според NEFZ-цикъл 160кмБлизък до практиката 120км - 160кмЦена 52 852 лв
  • #12
    8 rate up comment 7 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    "...компанията намали цената на електрическия VW e-Up! в Европа. В Германия например автомобилът вече ще се предлага срещу 22 975 евро...."Тия не са добре. Почти 50к. за тоя up с има няма 100км. реален пробег срещу 60-65к за Хюндай ионик с реални 200 и нещо.
  • #11
    24 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "А и още нещо... след 5 г. този дето има пари за кола ще си купи нова, а тоя както е в България хем няма пари, хем кола иска дори и втора употреба, ще се чуди как да си сменя батерията с такава от нов внос :)Май не разбрахте, че колата по нашите стандарти е ЛУКС !!!"Това за мен е едно от най-голямите предимства на електричките. Ще изчезнат хилядите опасни тровещи таратайки от пътищата. В момента в София се срещат дори и клошари с автомобили!
  • #10
    19 rate up comment 4 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Общия работник на бензиностанция Тинтири-минтири скоро ще е безработен.
  • #9
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Aре лека нощ на Свети Илон. Да си зима дозичката и да лека в саманлъка африканчето :DИ ще има още доста да си помечтаете за евтини вибратори... ама мноооого...
  • #8
    15 rate up comment 2 rate down comment
    мЕНТЕ ( преди 5 години )
    Да не би да става въпрос за батерии за хибриди? Защото с тия 1000 евро на батерия дори и да ги смятаме по цени на едро надали биха излезли повече от 5-6-7квтч./бр.(10 е пълна фикция), което не знам дали стига за някакъв приличен ДНЕВЕН градски пробег(40км. например) изцяло на електричество.